Παγκόσμια πρωτιά από Έλληνα γιατρό για την διάσωση άκρων με τριδιάστατη τεχνολογία

24-10-16 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο 72ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ανακοινώθηκε ότι ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  και  Διευθυντής  της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν" κ. Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο την τρισδιάστατη τεχνολογία εκτύπωσης εμφυτευμάτων για την αντικατάσταση οστών και διάσωση των άκρων.

Η μέθοδος εφαρμόσθηκε πρόσφατα σε 3 ασθενείς με κακοήθη όγκο του ποδιού. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση αστραγάλου και πτέρνας με ειδικό μεταλλικό αντίγραφο των οστών με τη χρήση τρισδιάστατης 3D εκτύπωσης. Όλοι οι ασθενείς έχουν άριστη λειτουργικότητα του άκρου.  Επίσης, ασθενής μετά από 10 αποτυχημένες επεμβάσεις αρθροπλαστικών ισχίου, υποβλήθηκε σε διάσωση του κάτω άκρου με αντικατάσταση της οστικής λεκάνης και της άρθρωσης του ισχίου με τη χρήση ειδικής μεταλλικής πρόθεσης ημιπυέλου με εφαρμογή της τεχνολογίας τρισδιάστατης 3D εκτύπωσης.  Τέλος, σε νεαρή ασθενή με κακοήθη όγκο του ώμου πραγματοποιήθηκε επέμβαση με ολική αντικατάσταση της ωμοπλάτης, του ώμου και του βραχιονίου από σχεδιασμένη με 3D τεχνολογία εξατομικευμένη μεταλλική πρόθεση με ίαση της ασθενούς και άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα. 

Ο Καθηγητής κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι η μοναδικότητα αυτών των επεμβάσεων αναγνωρίσθηκε εφέτος σε διεθνές επίπεδο σε συνέδρια του εξωτερικού και διεθνείς δημοσιεύσεις. Η Α' Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική στο ΠΓΝ "Αττικόν" αποτελεί το κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα για τη διενέργεια εξειδικευμένων ορθοπαιδικών επεμβάσεων που παλαιότερα παραπέμπονταν για θεραπεία στο Εξωτερικό.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ