Το γιωτ των 300 εκατ. ευρώ του σεΐχη του Κατάρ στη Μύκονο

27-05-16 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις αμουδερές παραλίες και τα καταγάλανα νερά της Μυκόνου επέλεξε και φέτος για τις διακοπές του ο σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζασίμ αλ Θανί.

Η επιβλητική θαλαμηγός του,«Al Mirqab», έριξε άγκυρα ανοικτά της φημισμένης παραλίας Ψαρρού. Το πλωτό παλάτι του 57χρονου Άραβα κροίσου, μήκους 133 μέτρων, είναι το έκτο μεγαλύτερο yacht στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί. Εχει πλήρωμα 51 ατόμων, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, ενώ κόστισε 300.000.000 ευρώ.

Ναυπηγήθηκε το 2008 στην Γερμανία και χαρακτηρίστηκε το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes». Στο εσωτερικό του υπάρχουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων μεταξύ των οποίων έργα των Βαν Γκογκ και Πικάσο! Κάθε σουίτα διαθέτει δικό της μπάνιο και μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους.

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους