Αεροπειρατεία στη Λάρνακα: Απελευθερώθηκαν 20 επιβαίνοντες

29-03-16 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air στο αεροδρόμιο Λάρκανας έγινε γύρω τις 08:50 το πρωί. Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας. Ιδού, πώς καταγράφει τις εξελίξεις ο Φιλελεύθερος της Κύπρου:

09:58 Για αεροπειρατή που είναι ζωσμένος με εκρητικά έκανε λόγο επιβάτης που κατέβηκε από το αεροπλάνο.

9:54 Άρχισε η αποβίβαση των επιβατών. Απελευθερώθηκαν περίπου 20 άτομα.

09:51 Αυτή την ώρα λεωφορείο βρίσκεται μδίπλα από το αεροπλάνο.

09:49 Τρείς πτήσεις που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πήραν οδηγίες πριν μερικά λεπτά να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Πάφου. Πρόκειται για τις πτήσεις της Aegean από Αθήνα, πτήση της Germania από το Μόναχο και πτήση C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από την Ελευσίνα.  

09:44 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Egypt Air, στο αεροσκάφος βρίσκονται 55 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα.  

09:42 Γίνονται διευθετήσεις για να απελευθερωθούν τα γυναικόπαιδα. 

09:39 Κανονικά εκτελέιται η πτήση της Aegean  από Αθήνα καθώς και πτήση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς τη Λάρνακα, Ωστόσο τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από λεπτό προς λεπτό.

09:04 Το αεροσκάφος Airbus A320-232 της Egyptair με αριθμό νηολογίου SU-GCB, απογειώθηκε στις 08:06 εκτελώντας την πτήση MSR 181, από το αεροδρόμιο «Μπρογκ Ελ Άραπ» της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Καίρου όπου αναμενόταν να προσγειωθεί στις 09:07. Αντί αυτού το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς αεροδρόμιο Λάρνακας πετώντας σε σχετικά πολύ χαμηλό ύψος, όπου προσγειώθηκε γύρω στις 08:50.

09:02 Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αεροπειρατή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει οποιοδήποτε αίτημα. 09:00 Αυτή την ώρα, το αεροπλάνο βρίσκεται στον ειδικό χώρο ασφάλειας στο παλιό αεροδρόμιο κοντά στο υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών δίπλα στους κλιβάνους (περιοχή Ακτής Μακένζυ).  

Η Αστυνομία τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου. Ενήμερος για τις εξελίξεις είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Πύργος Ελέγχου του Αεροδρομίου έδωσε την πληροφορία στις 8:30 στην Αστυνομία για αεροπλάνο προερχόμενο από την Αίγυπτο το οποίο βρισκόταν υπό αεροπειρατεία. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε γύρω στις 9 παρά δέκα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση για αντιμετώπιση της κατάστασης και έχουν συσταθεί δύο κέντρα χειρισμού κρίσεως, ένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ένα στη ΜΜΑΔ.

Να σημειωθεί ότι για την επόμενη μία περίπου ώρα δεν αναμένονται προσγειώσεις άλλων αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας -στις 10:00 αναμένονται προσγειώσεις στρατιωτικού αεροσκάφους από την Ελευσίνα και πτήση της Aegean από την Αθήνα.

Η πτήση της Aegean για Θεσσαλονίκη που θα αναχωρούσε στις 08:35, όπως και της Wizz για Βουκουρέστι, βρίσκονται σε αναμονή.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι