Οι αλλαγές στον κατασκευαστικό κλάδο επιταχύνονται λόγω πανδημίας

04-02-21 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η  πανδημία έχει επιταχύνει τις κυοφορούμενες αλλαγές και στον κατασκευαστικό κλάδο.

Οι νέες τάσεις αναδείχθηκαν στην Διεθνής Έκθεση BAU, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ψηφιακή μορφή στο Μόναχο. Η έκθεση που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 1964 στο Μόναχο  έχει μεγάλη διεθνή εμβέλεια και θεωρείται ως η σημαντικότερη στον κατασκευαστικό τομέα στην Ευρώπη. Η επόμενη έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 14 Ιανουαρίου 2023.

Την έκθεση επισκέφτηκαν «ψηφιακά» 38.325 επισκέπτες (250.000 επισκέπτες το 2019 με φυσική παρουσία) από 138 χώρες. Στη φετινή ψηφιακή BAU συμμετείχαν 6 ελληνικές  εταιρείες (στην BAU 2019 είχαν λάβει μέρος ως εκθέτες 17 ελληνικές εταιρείες), συγκεκριμένα οι εξής: ALUMIL SA, ISOMAT S.A., NEOTEX S.A., ORAMA Minimal Frames Ltd., PETROCOLL S.A. και THRAKON.

Η BAU 2021 επικεντρώθηκε τόσο σε συμβατικά, όσο και σε καινοτόμα δομικά υλικά τα οποία καλύπτουν όλο το εύρος των κατασκευαστικών εργασιών, όπως έργα υποδομής, σκυροδέτηση, τοιχοποιία, επιχρίσματα, κουφώματα, μονωτικά υλικά, δίκτυα, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, περιβάλλον χώρος, κ.λπ., καθώς και σε συναφείς υπηρεσίες μηχανικών/τεχνικών.

Κοινή διαπίστωση των ομιλητών στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ότι η πανδημία έχει επιταχύνει τις κυοφορούμενες αλλαγές στον κατασκευαστικό κλάδο στα εξής:

-Νέα, καινοτόμα υλικά και μέθοδοι κατασκευής που σέβονται το περιβάλλον και που συμβάλλουν στην οικονομικά προσιτή, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, στέγαση

- Περαιτέρω ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων κατά τις φάσεις του σχεδιασμού και της υλοποίησης των κατασκευαστικών έργων με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας στον τομέα των κατασκευών και

- Ανάδειξη της σημασίας του πρώιμου και διεπιστημονικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των όλο και πιο περίπλοκων και τεχνικά απαιτητικών κατασκευαστικών έργων στο μέλλον.

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο