Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Κλάδοι και περιοχές που μοιράστηκαν τα 1,8 δισεκ.

07-12-20 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 1,8 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβληθεί έως σήμερα μέσω του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μοιράστηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες, Ηράκλειο και Δωδεκάνησα.

Τουριστικά καταλύματα και υπηρεσίες εστίασης είναι οι κλάδοι στους οποίους δόθηκαν συνολικά 250 εκατ. ευρώ, ενώ περισσότερες από 300.000 μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες έλαβαν έως 3.000 ευρώ.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η πληρωμή και στους υπόλοιπους δικαιούχους με το συνολικό ποσό να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τους 418.847 δικαιούχους που έλαβαν οικονομική ενίσχυση μέσω του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής:

Με εξαίρεση του νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης όπου δόθηκαν περίπου 800 εκατ. ευρώ, οι δικαιούχοι σε Κυκλάδες και Ηράκλειο μοιράστηκαν πάνω από 168 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα:

Ως προς το μέσο όρο των ποσών που μοιράστηκαν οι δικαιούχοι, τα υψηλότερα καταβλήθηκαν σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των Κυκλάδων, με μέσο ποσό ενίσχυσης 8.715 ευρώ ανά δικαιούχο. Ακολουθούν οι επιχειρήσεις της Ζακύνθου  όπου το μέσο ποσό ανέρχεται σε 6.678 ευρώ ανά δικαιούχο και της Δωδεκανήσου με μέσο όρο ενίσχυσης τα 5.892 ευρώ ανά δικαιούχο.

Περισσότεροι από 300.000 φορολογούμενοι έλαβαν ποσά τα οποία κυμαίνονται από 1.000 έως 3.000 ευρώ. Ειδικότερα:

Το 2021 θα ακολουθήσουν κι άλλοι κύκλοι Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεκινώντας από τον Ιανουάριο με τον 5ο κύκλο. Στις προϋποθέσεις οι οποίες έχουν γίνει γνωστές έως τώρα περιλαμβάνονται:

Στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου είναι η καταβολή των ποσών του 5ου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής στους δικαιούχους να πραγματοποιηθεί το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος.

Πηγή: ert.gr

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων