Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τις τουριστικές επιχειρήσεις- Δείτε πώς

11-04-18 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτεραιότητα στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού δίνει η Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας την δυναμική και τις προοπτικές του κλάδου, που αποτελεί ένας από τους πιο δυναμικούς μοχλούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2017, οι αφίξεις ανήλθαν σε  30 εκατομμύρια τουρίστες και τα έσοδα στα €14,7 δις. Οι προβλέψεις για τις κρατήσεις του 2018 κινούνται με άνοδο 15% έως 30%, γεγονός που βάζει τις βάσεις για νέα χρονιά- ρεκόρ.

Με μια πλήρη γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών η Τράπεζα στηρίζει στοχευμένα:

Τις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις/καταλύματα, τις Επιχειρήσεις εστίασης, τα Τουριστικά γραφεία, τις  Δραστηριότητες ενοικίασης/εκμίσθωσης οχημάτων και σκαφών αναψυχής και το Εμπόριο τουριστικών ειδών. Γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις  προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, η Τράπεζα προσφέρει μία νέα, πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη πρόταση, το ΠΕΙΡΑΙΩΣ TOURISM 360°.

Το «ΠΕΙΡΑΙΩΣ TOURISM 360°»  βασίζεται σε έναν κύκλο 360 μοιρών που στοχεύει στην ολιστική στήριξη της τουριστικής επιχείρησης και του επαγγελματίες και περιλαμβάνει πέντε βασικές ενότητες αντίστοιχες με τις ανάγκες που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά.

Διαχειριστείτε την επιχείρηση σας

Παρέχεται η δυνατότητα διαχείρισης της ρευστότητας της επιχείρησης έξυπνα και αποτελεσματικά μέσα από τον λογαριασμό όψεως σε συνδυασμό με τα τερματικά αποδοχής καρτών POS και e-pos και διενέργειας των πληρωμών, όπως μισθοδοσία, εμβάσματα με ευκολία και ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Χρηματοδοτικές Λύσεις για την ανάπτυξη της επιχείρησή σας

Κάντε την επιχείρησή σας πιο ανταγωνιστική

Σε συνεργασία με  το  yellowday, την online υπηρεσία προσφορών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, δίνεται η δυνατότητα να γίνει η κάθε τουριστική επιχείρηση ένας από τους αναγνωρισμένους συνεργάτες και να επωφεληθεί μεταξύ άλλων από την άμεση εξαργύρωση και πληρωμή καθώς και τη προβολή της μέσω διαφημιστικών και προωθητικών ενεργειών της υπηρεσίας.

Αποκτήστε τεχνογνωσία

Για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, παρέχονται εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη. Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τουριστικής μονάδας καθώς και στην προετοιμασία της τουριστικής επιχείρησης για την συμμετοχή και λήψη πιστοποίησης του «Ευρωπαϊκού Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM».

Εξασφαλίστε την επιχείρησή σας

Η Τράπεζα, ως Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής και σε συνεργασία με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες, προτείνει σύγχρονα προγράμματα ασφάλισης για την τουριστική επιχείρηση 

Πρόγραμμα "COSME"

Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων η Τράπεζα συμμετέχει στο εγγυοδοτικό εργαλείο «COSME» που έχει ως στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις και αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στον τουρισμό όσο και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Το συνολικό ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε €170 εκατ, και ήδη η Τράπεζα επιδιώκει την επέκτασή της. 

Τα πλεονεκτήματα του προγράμματος COSME είναι:

-COSME Πειραιώς Επιχειρείν για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης και την υλοποίηση επενδύσεων (ύψος χρηματοδότησης €30.000 - €750.000),

-COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας έναντι μελλοντικών απαιτήσεων από πωλήσεις μέσω POS, (ύψος χρηματοδότησης €4.000 - €300.000)

 

ΕΣΠΑ

Νέες δυνατότητες για τις τουριστικές επιχειρήσεις μέσω της δράσης του ΕΣΠΑ 

Από τον Νοέμβριο 2017 έχει ανακοινωθεί η προκήρυξη της δράσης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολών των αιτήσεων είναι η  30η  Απριλίου 2018.

Ενδεικτικά ενισχύονται οι ακόλουθες κατηγορίες δραστηριοτήτων:

Επιδοτούμενες δαπάνες στο πλαίσιο της Δράσης είναι:

Με σκοπό την ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει στις επιχειρήσεις, που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση στο ανωτέρω πρόγραμμα, με ευέλικτες και σύντομες διαδικασίες την εξέταση αιτημάτων χρηματοδότησης για την:

Επιπλέον, για όσες επιχειρήσεις έχουν λάβει απόφαση υπαγωγής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, όπως, «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ» και «Αναβάθμιση μικρών και πολύ μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων» έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών το Πειραιώς Επιχειρείν 360ο.

Διαδικτυακή Πύλη www.360funding.gr 

Μέσω του πρωτοποριακού ιστότοπου Πειραιώς «360ο Funding», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.360funding.gr., που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα, παρέχεται  ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά τόσο με τα πιο πάνω εργαλεία αλλά και όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος, αγροτικές ενισχύσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα). 

Βασικό πλεονέκτημα -σε σχέση με αντίστοιχα ενημερωτικά μέσα- είναι ότι διαθέτει μηχανή αναζήτησης, προκειμένου ο χρήστης να εντοπίζει εύκολα και γρήγορα όλα τα προγράμματα ενίσχυσης που καλύπτουν τις δικές του επενδυτικές ανάγκες. Ενδεικτικές δωρεάν παροχές του 360Funding Portal:

-Πρόσβαση στην επικαιρότητα για τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και newsletter για τακτική ενημέρωση.

-Χρήση της μηχανής αναζήτησης για εντοπισμό του καταλληλότερου προγράμματος, βάσει των αναγκών κάθε επιχείρησης.

-Ενημέρωση με e-mail ή SMS για όλα τα νέα προγράμματα που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό του προφίλ.

-Εξειδικευμένοι ενημερωτικοί οδηγοί για τα επιδοτούμενα προγράμματα.

-Ενημέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Τράπεζας που συνδυάζονται με τα επιδοτούμενα προγράμματα και βοηθούν στην ολοκλήρωση των επενδύσεων.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ