ΙΤΒ/ Α. Μέρκελ: Ο τουρισμός σημαντικός τομέας για την γερμανική οικονομία

07-03-18 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα οφέλη του τουρισμού για την γερμανική οικονομία ανέδειξε η γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ ανοίγοντας με την ομιλία της τις εργασίες της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ.

Όπως ανέφερε η κα. Μέρκελ  «η τουριστική βιομηχανία στη Γερμανία καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο για αρκετά χρόνια. Ποτέ πριν δεν υπήρξαν τόσες πολλές διανυκτερεύσεις από εγχώριους και ξένους επισκέπτες όπως το 2017: 460 εκατομμύρια. Για μια χώρα με μόλις 80 εκατομμύρια κατοίκους, αυτό είναι ένα ρεκόρ για το οποίο θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι».

Και συνέχισε: «Φυσικά το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, λόγω του ότι αγωνιζόμαστε για τις προσφερόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τη γαστρονομία με προσανατολισμό στην ποιότητα των υπηρεσιών. Θεωρώ ότι η χώρα μας μπορεί να είναι υπερήφανη για αυτό. Η χώρα μας είναι διαφορετική από το βορρά μέχρι το νότο. Είναι αξιοσημείωτο το πόσο δημιουργικά η τουριστική βιομηχανία αναπτύσσει τα προϊόντα της και προσαρμόζεται στις διάφορες ταξιδιωτικές επιθυμίες των ανθρώπων. Η Γερμανία είναι επίσης κορυφαία στα διεθνή συνέδρια και στις εμπορικές εκθέσεις, κάτι που  φαίνεται ξεκάθαρα και από την ΙΤΒ. Ο τουρισμός σε όλη του την ποικιλομορφία αποδεικνύεται επίσης ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας για εμάς, δημιουργώντας και εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας. Σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στη γερμανική βιομηχανία φιλοξενίας, η οποία παράγει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 290 δισ. ευρώ.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αντικατοπτρίζει επίσης τη συνολική καλή γενική οικονομική κατάσταση. Ελπίζουμε ότι η οικονομία μας θα παρουσιάσει ανοδικούς δείκτες για ένατη συνεχή χρονιά το 2018. Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων στη Γερμανία, ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν πολλές κενές θέσεις, αν και ο αριθμός των ανέργων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση. Φυσικά, αυτό έχει πολλά θετικά αποτελέσματα, αν και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα».

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»