Έλεγχοι στις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών

05-12-17 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εντατικούς ελέγχους στα σπίτια που μισθώνονται σε τουρίστες θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τόσο με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων όσο και με μικτά  συνεργεία ελέγχου της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Τουρισμού και της Οικονομικής Αστυνομίας. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ.Γιώργου Πιτσιλή.

Υπενθυμίζεται ότι για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την μη δήλωση των ακινήτων αυτών προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής το πρόστιμα γίνεται 10.000 ευρώ και 20.000 ευρώ για κάθε μετέπειτα υποτροπή.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Διαχειριστής του σπιτιού, που μισθώνεται σε τουρίστες, υποχρεούται να προχωρήσει στις εξής κινήσεις:

 Εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής,

 Yποβολή της Δήλωσης Βραχυχρόνιας Διαμονής ανά μισθωτή,

 Καταχώρηση στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής στοιχείων (συνδικαιούχοι εισοδήματος, ποσοστά κ.α.) απαραίτητων για τον προσδιορισμό του ετήσιου εισοδήματος του αρ. 39Α του ν. 4172/2013, ανά δικαιούχο εισοδήματος.

 Δημόσια κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) του ποσού που αναλογεί σε αγνώστους δικαιούχους εισοδήματος, τους οποίους ο Διαχειριστής, δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει κατά την εγγραφή του Ακινήτου στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.

Ως Διαχειριστής βραχυχρόνιας μίσθωσης ορίζεται είτε ο κύριος του ακινήτου ή ο επικαρπωτής ή ο υπεκμισθωτής ή τρίτος (κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομιάς, εκκαθαριστής κληρονομιάς, εκτελεστής διαθήκης, σύνδικος πτώχευσης, προσωρινός διαχειριστής, μεσεγγυούχος, επίτροπος ή κηδεμόνας ή δικαστικός συμπαραστάτης ή γονέας, που ασκεί τη γονική μέριμνα κατά περίπτωση).

Σε περίπτωση, που ο Διαχειριστής εκμισθώνει διακριτά στην πλατφόρμα περισσότερους του ενός χώρους στο ίδιο ακίνητο θα πρέπει να αποκτά ξεχωριστό αριθμό μητρώου για κάθε έναν από αυτούς.

Υπογραμμίζεται ότι για κάθε ένα ακίνητο ορίζεται ένας μόνο «Διαχειριστής»

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι