Κινέζοι και Ρώσοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα αξίας άνω των 250.000 ευρώ

31-05-17 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινέζοι και Ρώσοι έχουν αγοράσει τα περισσότερα ακίνητα στη χώρα μας, αξίας άνω των 250.000, λαμβάνοντας ταυτόχρονα άδεια διαμονής, μέσω του προγράμματος  «Golden Visa». 

Όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος, που συνδιοργάνωσε χθες ο οργανισμός Enterprise Greece και το Ιnvestment Migration Council (Επενδυτικό Συμβούλιο Μετανάστευσης), από την έναρξη του προγράμματος μέχρι τις 30 Απριλίου 2017 δόθηκαν 1.684 άδειες διαμονής, που κατανέμονται ως εξής: οι 701 έχουν δοθεί σε Κινέζους, 357 σε Ρώσους, 84 σε Αιγύπτιους, 81 σε Τούρκους. Ακολουθεί ο Λίβανος με 78, η Ουκρανία με 79, το Ιράκ με 53, η Συρία με 45, η Ιορδανία με 37 και η Σαουδική Αραβία με 16 άδειες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε στην εκδήλωση ότι το πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών μέσω της αγοράς ακινήτων στη χώρα μας αξίας άνω των 250.000 ευρώ προσδίδει μεγάλες δυνατότητες στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Μάλιστα ο κ.Πιτσιόρλας είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διευρύνει την γκάμα των επενδύσεων για την παροχή Χρυσής Βίζας, προσθέτοντας στην απόκτηση της ακίνητης περιουσίας και χρηματοοικονομικά προϊόντα (όπως η αγορά κρατικών ομολόγων), Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Ο επικεφαλής της αυστριακής Henley & Partners, Juerg Steffen, είπε στην εκδήλωση ότι η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είναι τουριστικός προορισμός, ανήκει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, είναι χώρα της Σένγκεν και οι τιμές των ακινήτων λόγω της κρίσης βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και να προσκαλέσει όσους θέλουν να έχουν μιας έδρα διαμονής στην Ευρώπη να αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Όπως είπε, οι μόνες χώρες που μπορούν να ανταγωνιστούν τη χώρα μας είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία, οπου η ελάχιστη επένδυση στα ακίνητα είναι διπλάσια από την Ελλάδα (500.000 ευρώ), ωστόσο, προσελκύουν επενδυτές επειδή οι αμοιβές των ατζέντηδων είναι υψηλότερες.

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»