DCC: Συναλλαγές στο νόμισμα του τουρίστα

06-07-16 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H PremierTaxFree, με συνεχή παρουσία στο χώρο του τουρισμού  με τις υπηρεσίες TAXFREE και DCC και στρατηγικές συνεργασίες με μερικά από τα πιο δυνατά brand της αγοράς, ενισχύει την προσπάθεια όλων των  επιχειρήσεων να προσφέρουν στους πελάτες τους από όλο τον κόσμο, σύγχρονες υπηρεσίες,  συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο  στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Έχοντας, λοιπόν, ως γνώμονα αυτή την αναβάθμιση, επεκτείνει τη δράση της και στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εισάγοντας στην αγορά την υπηρεσία DCC.

H εταιρία PremierTaxFree εισάγει στην αγορά την υπηρεσία DCC (Dynamic Currency Conversion), μέσω της AlphaBank, που είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης (acquirer) καρτών πληρωμών στην Ελλάδα και του αναβαθμισμένου δικτύου τερματικών MyAlphaPOS. Η υπηρεσία, που παρέχεται σε συνεργασία με την CARDLINK, δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο της κάρτας πληρωμών ξένου νομίσματος να πραγματοποιήσει τις αγορές του στο νόμισμα που τηρείται ο λογαριασμός της κάρτας του και όχι στο ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, ο πελάτης αποφεύγει δυσάρεστες εκπλήξεις στην ανάλυση του λογαριασμού της κάρτας κατά την επιστροφή του, καθώς είναι σε θέση να γνωρίζει από την αρχή τις ακριβείς χρεώσεις για οποιαδήποτε αγορά του. Επιπροσθέτως, με την υπηρεσία DCC,  ο πελάτης νιώθει πιο ασφαλής, καθώς γνωρίζει, την στιγμή της αγοράς, την τιμή του προϊόντος στο νόμισμα του, οργανώνοντας  έτσι καλύτερα τον προϋπολογισμό του. Με αυτόν τον τρόπο,  εξασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια,  καθώς η μετατροπή του νομίσματος γίνεται σε πραγματικό χρόνο και οι ακριβείς τιμές αναγράφονται στην οθόνη του τερματικού  MyAlphaPOS, την στιγμή που χρεώνεται η κάρτα.

Η μετατροπή του νομίσματος πραγματοποιείται την στιγμή της πώλησης μπροστά στον πελάτη και γίνεται με μια μικρή προμήθεια και μόνο αυτή. Ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με καμιά περαιτέρω χρέωση από την τράπεζα του. Ένα μέρος της προμήθειας αυτής επιστρέφει σε εσάς, αυξάνοντας με αυτό το τρόπο τα έσοδα σας. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι προσφέρουμε εγγύηση για τις τιμές συναλλάγματος που έχουμε και εγγυώμαστε την αποζημίωση οποιούδηποτε πελάτη βρει καλύτερη τιμή συναλλάγματος με το 150% της διαφοράς.

Με την υπηρεσία DCC βελτιώνεται η ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και συνεχίζεται η προσπάθεια της PremierTaxFree για την ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος και όλων των πτυχών του σε μια εποχή, στην οποία ο διεθνής ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Στόχος της PremierTaxFree είναι η ποιοτική αναβάθμιση της βιομαχανίας αυτής και εργαλεία της, οι υπηρεσίες TaxFree και DCC, διασφαλίζονας έτσι τόσο την βιωσιμότητα όσο και την αποδοτικότητά της.Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σχεδόν οι μισές συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί το 2016 είναι από τουρίστες δικαιούχους DCC. Από τις συναλλαγές αυτές περίπου το 25% ολοκληρώθηκε με DCC. Η πλειονότητα των τουριστών αυτών είναι από τις Η.Π.Α.(47%) και τη Μεγάλη Βρετανία(25%) ενώ ακολουθούν οι Αυστραλοί και οι Καναδοί. Τα στατιστικά αυτά μας βοηθούν να δούμε την απήχηση του DCC στην αγορά καθώς και την ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά μας.

Το DCC λοιπόν, κερδίζει (για) την Ελλάδα!!! 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Άκη Στέκα: 211 1985 847, 6972 192 494, akis.stekas@fintrax.com

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι