Μ. Κόνσολας: Ερώτηση για την αξιοποίηση ακινήτων του Υπ. Άμυνας

09-06-16 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Καμμένου, για την παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου σε ιδιώτες, με μακροχρόνιες συμβάσεις αξιοποίησης 50-99 χρόνων και με στόχο την είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής ερωτά αν οι εξαγγελίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι εν γνώσει του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, αν υπάρχει σχεδιασμός και αν εδράζονται σε μελέτες που αφορούν στο είδος της αξιοποίησης αλλά και τα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα.

Επίσης, για το αν η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου θα γίνει από το νέο υπερταμείο ή θα συσταθεί άλλος φορέας.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει, επίσης, ότι ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου, ιδιαίτερα στα νησιά, συνδέεται με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και απευθύνει ερώτημα προς τον κ. Καμμένο για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Υπουργείου στο Πρασονήσι της Ρόδου.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει: «Η ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, με όρους δημοσίου συμφέροντος και για την προσέλκυση επενδύσεων, αναγνωρίζεται πλέον και από εκείνους που ήταν σφοδροί πολέμιοί της.

Από εκεί και πέρα, όμως, χρειάζεται σοβαρότητα που ούτε αυτή η κυβέρνηση, αλλά ούτε και ο Υπουργός διαθέτουν. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αφήσουμε στα χέρια του κ. Καμμένου και αυτής της κυβέρνησης.

Οι χθεσινές εξαγγελίες του κ. Υπουργού αποτελούν ένα πυροτέχνημα. Θα αποδειχθεί στην πράξη και αποτυπώνεται στα ερωτήματα που θέτω».

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη