ΕΣΕΕ: Έκπτωση 20% στις αγορές ξένων τουριστών

15-04-16 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπτωση 20% στις αγορές που θα πραγματοποιούν ξένοι τουρίστες από συνεργαζόμενα καταστήματα της Ελλάδας θα προσφέρει κάθε χρονιά η πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ "4 τιμώμενες χώρες". Για το 2016 οι 4 χώρες είναι το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί να αναδείξει την εμπορική δραστηριότητα κατά την τουριστική περίοδο και να ανταμείψει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι ξένοι τουρίστες στην χώρα μας.

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας έγινε την Τετάρτη, 13 Απριλίου, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, της Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της AEGEAN AIRLINES κας Σταυρούλας Σαλούτση, με τη συμμετοχή της Συμβούλου της Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, κας Μαρίας Καλλίτση, στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2015 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 6% σε σύγκριση με το 2014 διαμορφούμενες στα περίπου 14.195 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση κατά 14,7% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 28 μειώθηκαν κατά 9,7%. Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, μείωση κατά 63,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 44,4%.

Η AEGEAN στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία θα την προβάλει στο BLUE, το περιοδικό που υπάρχει σε όλες τις θέσεις και στα 61 αεροσκάφη της εταιρείας, ώστε οι ξένοι καταναλωτές που προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες και επισκέπτονται την Ελλάδα, να ενημερώνονται για τα προνόμια που μπορούν να απολαμβάνουν.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε ότι με το σύστημα D.C.C. (Dynamic Currency Conversion) θα δίνεται η δυνατότητα στους ξένους καταναλωτές κατά τις συναλλαγές τους με κάρτα, να πληρώνουν στο νόμισμά τους στα εμπορικά καταστήματα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Τιμωμένη Χώρα», κάτι που θα έχει άμεση θετική επίπτωση στους εμπόρους καθώς η προμήθεια των τραπεζών δεν θα χρεώνεται στην επιχείρηση αλλά στον εκδότη της κάρτας.

Τέλος, ο κ. Κορκίδης επανέφερε το μείζον ζήτημα και σημαντικό εμπόδιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο είναι η καθυστέρηση της θεσμοθέτησης του ακατάσχετου λογαριασμού.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων