Φόρουμ Βιομηχανίας: Συντονιστικό Συμβούλιο βιομηχανικής και επιχειρηματικής πολιτικής

04-02-16 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mε απόφαση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρας Τζάκρη συστάθηκε «Συντονιστικό Συμβούλιο Βιομηχανικής και Επιχειρηματικής Πολιτικής με την επωνυμία - Φόρουμ Βιομηχανίας» το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Το «Φόρουμ Βιομηχανίας» αποτελεί συντονιστικό όργανο για θέματα βιομηχανικής και επιχειρηματικής πολιτικής και έχει αποκλειστικά γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα. Λειτουργεί ως βασικό υποστηρικτικό εργαλείο για την επεξεργασία, τη διαμόρφωση και την υποβολή προτάσεων και θέσεων προς την πολιτεία με στόχο την άμεση ανάκαμψη και ανάπτυξη της μεταποιητικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Επεξεργάζεται και εισηγείται μέτρα, δράσεις και ενέργειες για την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών και στρατηγικών επιλογών της διοίκησης στηναναπτυξιακή πορεία της εθνικής οικονομίας.

Σκοπός του «Φόρουμ Βιομηχανίας» είναι ο συντονισμός όλων οικονομικών, κοινωνικών και παραγωγικών εταίρων της χώρας που αναπτύσσουν και υλοποιούν δράσεις που στοχεύουν στην επανάκαμψη της παραγωγικής βάσης της βιομηχανίας και της μεταποιητικής επιχείρησης, Στα πλαίσια αυτά επεξεργάζεται και προτείνει πολιτικές για τη βελτίωση των δομών παραγωγής και παραγωγικότητας, για τον εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών στα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, για την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών και μεθόδων στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα, τη συνεργατικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Οργανωτική δομή

Το Φόρουμ Βιομηχανίας συντονίζεται και λειτουργεί υπό την επιμέλεια της πενταμελούς «Συντονιστικής Επιτροπής» την οποία προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας.

Η Επιτροπή παρακολουθεί το έργο των Ομάδων που δημιουργούνται προκειμένου να διαμορφώσει και να συμβάλλει μέσω των εισηγήσεών τους, στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προγραμματικών άμεσων και

μεσοπρόθεσμων προτάσεων για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας στον τομέα της μεταποίησης και των συναφών προς αυτή υπηρεσιών.

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν:

- Η κα Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

- Ο κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,

- Ο κ. Γεώργιος Ξηρογιάννης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών - ΣΕΒ,

- Ο κ. Νικόλαος Θεοχαράκης, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών και Οικονομικού Προγραμματισμού (ΚΕΠΕ), με αναπληρώτρια την κα Αγαπούλα Κώτση.

- Ο κ. Βασίλειος Μαγκλάρας, με αναπληρωτή τον κ. Μ. Μπελιμπασάκη.

- Ο κ. Νικόλαος Θελερίτης,

- Η κα Μαρία Μανδαράκα, Καθηγήτρια ΕΜΠ, ως εμπειρογνώμονας

- Ο κ. Βασίλειος Αυδίκος, Λέκτορας Παντείου Πανεπιστημίου

Υπεύθυνος της οργανωτικής υποστήριξης της Συντονιστικής Επιτροπής και των Ομάδων Εργασίας ορίζεται ο κ. Π. Πέτρου, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας και τον συνεπικουρούν ο κ. Ι. Γεωργόπουλος Προϊστάμενος Τμήματος της Διεύθυνσης Βιομηχανικής Πολιτικής, η κα Σ. Παλλαδινού, υπάλληλος της Διεύθυνσης Βιομηχανικής Πολιτικής.

Το «Φόρουμ Βιομηχανίας» υποστηρίζεται από έξι εξειδικευμένες τομεακές «Ομάδες Εργασίας», ως ακολούθως :

ΟΜΑΔΑ Α : Δυναμικοί Κλάδοι

ΟΜΑΔΑ Β : Βιομηχανία και Καινοτομία

ΟΜΑΔΑ Γ : Στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

ΟΜΑΔΑ Δ : Εξοικονόμηση Ενέργειας

ΟΜΑΔΑ Ε : Χρηματοδοτικά Εργαλεία

ΟΜΑΔΑ ΣΤ : Επιχειρηματικό Περιβάλλον

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό