ΤτΕ: +0,6% ο ρυθμός χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων το Δεκέμβριο

31-01-16 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 0,6% παρουσίασε το Δεκέμβριο ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, σε αντίθεση με το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες κατέγραψαν μείωση του ρυθμού χρηματοδότησής τους της τάξης του 0,9% (έναντι -1,4% το Νοέμβριο).

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΤτΕ, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 210 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 458 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ειδικά προς το σύνολο των επιχειρήσεων, ήταν θετική κατά 355 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 176 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. 

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων, στις οποίες ανήκουν και οι τουριστικές, διαμορφώθηκε στο -1,2% το Δεκέμβριο του 2015, από -1,8% το Νοέμβριο του 2015 και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 411 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 183 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 3,2% το Δεκέμβριο του 2015, από 3,7% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 56 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 6 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Το Δεκέμβριο του 2015, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 47 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 25 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,2%, από -0,6% το Νοέμβριο του 2015. 

Αρνητική κατά 98 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Δεκέμβριο του 2015, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 256 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3,1%, από -3,2% το Νοέμβριο του 2015.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες