Υπουργείο Οικονομίας: Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου

02-01-16 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού τις διαδικασίες για τη δημιουργία Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου.

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Γιώργου Ιωαννίδη προκηρύχθηκε ηλεκτρονικός διαγωνισμός  με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), για την επιλογή Αναδόχου παροχής υπηρεσιών υποστήριξης στο Υπ. Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού για την οργάνωση και έναρξη λειτουργίας της ανεξάρτητης αρχής «Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου».

Η αρχή αυτή αναμένεται ότι θα συμβάλει στην δίκαιη και ακριβή καταγραφή των πιστωτικών στοιχείων πιστωτών των τραπεζών κατά τρόπο που να συντείνει στην προστασία τόσο της εύρυθμης λειτουργίας του πιστωτικού συστήματος, όσο και στην προστασία των πιστωτών από τυχόν αυθαίρετες πρακτικές.

Οι επιλεγμένοι ανάδοχοι για το έργο είναι οι: GRANT THORNTON Α.Ε., ΑΚΡΩΝΥΜΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΕΤΑΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.  Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 98.400 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.  Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ως ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών ορίσθηκε η Δεύτερα 11 Ιανουαρίου.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί και συγκροτηθεί παρόμοια Αρχή στην Ελλάδα για τη σύσταση της είναι αναγκαίο να ληφθούν υπόψη οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Ο Ανάδοχος θα πρέπει να εκπονήσει συγκριτική μελέτη αξιοποίησης των βέλτιστων νομοθετικών λύσεων που ακολουθούνται σε άλλα κράτη, με έμφαση στα ευρωπαϊκά, (διεπόμενα δηλαδή από το ενωσιακό δίκαιο και υποκείμενα στους συναφείς περιορισμούς) στον τομέα της καταγραφής και της αξιοποίησης των πιστωτικών στοιχείων των δανειοληπτών μέσω αντιστοίχων οργανισμών.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων