Γ. Σταθάκης προς Συμβούλους Μάνατζμεντ: ΕΣΠΑ & μεταρρυθμίσεις για την επιχειρηματικότητα

15-10-15 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Συμβούλων Μάνατζμεντ (FEACO), που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ).

Ο κ. Σταθάκης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σήμερα σε ένα κομβικό σημείο που υπόσχεται πολιτική και οικονομική σταθερότητα για τη χώρα και επιστροφή σε ένα θετικό πρόσημο για την οικονομία με ισχυρά στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης. Στη συνέχεια, αφού παρουσίασε τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τους εταίρους, παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικά για τον επιχειρηματικό τομέα, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τις επιχειρήσεις, δηλαδή οι αδειοδοτήσεις, το καθεστώς λειτουργίας τους, η ομαλή λειτουργία των αγορών κ.ο.κ. και προσέθεσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι αναγκαίες κινήσεις που θα διευκολύνουν όλο το πλέγμα συναλλαγών των επιχειρήσεων με το δημόσιο. Σύντομα, συμπλήρωσε, θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να υπάρχει ένα πολύ σαφές περιβάλλον τόσο αναφορικά με τα περιβαλλοντικά δεδομένα όσο και με τα κοινωνικά δεδομένα και το φορολογικό σύστημα.

«Οι μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο, ο οποίος αφορά την καρδιά του προβλήματος, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομίας. «Η ελληνική οικονομία πρέπει να στηριχτεί στις πραγματικές δυνάμεις που έχει και η πρώτη της δύναμη είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Η Ελλάδα έχει την τύχη να διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα ανθρώπινα δυναμικά στην Ευρώπη: ένας στους δύο Έλληνες είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου, άρα πρόκειται για ένα εξαιρετικά μορφωμένο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό αποτρέπει κάθε ιδέα να στρέψουμε την ανάπτυξή μας σε δραστηριότητες που εδράζονται στο φτηνό εργατικό δυναμικό – πρέπει να στρέψουμε όλες μας τις προσπάθειες σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας» επισήμανε.

Τέλος, ανέλυσε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει σήμερα η χώρα, ξεκινώντας από το ΕΣΠΑ: «Το ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου επικεντρώνεται στην επιχειρηματικότητα, κυρίως στη νεανική, τη μικρομεσαία, την καινοτόμα επιχειρηματικότητα – περίπου το 1/3 των πόρων θα κατευθυνθούν εκεί. Παράλληλα συμβάλλει στην αναβάθμιση παραγωγής υπηρεσιών και προϊόντων στους τομείς όπου έχουμε πλεονεκτήματα, τα αγροτοδιατροφικά, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την καινοτομία, κλπ.»

Όσον αφορά τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, αναφέρθηκε σε μορφές χρηματοδότησης που έχουν σχέση είτε με τη συμμετοχή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μετοχικό επίπεδο, είτε με εργαλεία απολύτως δομημένα με βάση τα διαφορετικά στάδια γένεσης και ανάπτυξης μιας επιχείρησης, η οποία κινείται στον χώρο της καινοτομίας.

Το Διεθνές Συνέδριο της Feaco διοργανώνεται από τον ΣΕΣΜΑ και πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, 15 & 16 Οκτωβρίου 2015 στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες