Νεκρώνει ο εσωτερικός τουρισμός- Ο περιορισμός αναλήψεων οδηγεί σε ακυρώσεις

01-07-15 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κλειστές τράπεζες και τα προβλήματα στις αναλήψεις και τραπεζικές συναλλαγές, όπως είναι λογικό, δημιουργεί άμεσα προβλήματα στον εσωτερικό τουρισμό, καθώς ξεκινούσαν οι διακοπες των Ελλήνων, που αναγκάζονται πλέον να προχωρήσουν σε ακυρώσεις ελλείψει ρευστού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας, όπου, όπως είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος, οι ακυρώσεις "πέφτουν" βροχή. Ακυρώσεις από ξένους, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν υπάρχουν. Ιδού η δήλωση του κ.Αγγελόπουλου:

«Από προχθές που ανακοινώθηκε το κλείσιμο των τραπεζών, πάρα πολλοί Ελληνες άρχισαν να ακυρώνουν τις κρατήσεις σε δωμάτια στην περιοχή μας. Πολλοί από αυτούς δεν τους ένοιαζε καν αν θα έχαναν την προκαταβολή που είχαν δώσει καθώς σε λίγες μέρες ήταν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούσαν αλλαγή των ημερομηνιών για αργότερα. Υπάρχει βροχή ακυρώσεων τις δύο τελευταίες μέρες και δεν ξέρουμε αυτό πού θα οδηγήσει, φοβόμαστε μήπως γίνει χιονοστιβάδα, μην γίνει ακόμη χειρότερο αν ξεκινήσουν τις ακυρώσεις και οι ξένοι τουρίστες. Υπάρχει αγωνία για τις εξελίξεις, είμαστε στην ώρα μηδέν για τουρισμό στην Τριφυλία. Από εδώ και πέρα ό,τι κίνηση έχουμε περιμένουμε να την έχουμε μόνο από ξένους, η υπόθεση με τους Ελληνες τελείωσε. Αν όμως συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και ειδικά αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες από την ερχόμενη Τρίτη, τότε πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει». 

Ανάλογες ακυρώσεις από Έλληνες έχουν αναφερθεί στις περιοχές της Λακωνίας, Μαγνησίας- Πηλίου, Αν.Μακεδονίας-Θράκης και σε άλλες περιοχές της χώρας, που στηρίζονται στον εσωτερικό τουρισμό.

Στην Πάτμο, σύμφωνα με τα στοιχεία από 25 ξενοδοχεία, καταγράφηκαν ακυρώσεις 281 τουριστών (μεταξύ των οποίων δυο γκρουπ των 83 ατόμων), με το 65% να αφορά Έλληνες.

Μόνο 20 επιβάτες στις Δυτικές Κυκλάδες τη Δευτέρα

Είναι αυτονόητο ότι εάν δεν αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα ρευστότητας και της λειτουργίας των τραπεζών οι ακυρώσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών θα είναι εκ των πραγμάτων καθολικές. Ήδη πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια γίνονται με ελάχιστα άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα μετά την επιβολή capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών, στις Δυτικές Κυκλάδες (Σίφνος, Σέριφος, Κύθνος, Κίμωλος και Μήλος) ταξίδεψαν μόλις 20 άτομα. Αποτέλεσμα ήταν για την επόμενη μέρα, την Τρίτη, να προγραμματιστεί και να εκτελεστεί μόλις ένα δρομολόγιο προς τα νησιά αυτά από τον Πειραιά. 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ