Τουρισμός | Έκθεση FestiVitas: Οι Αλσατοί λατρεύουν την Ελλάδα - Οι πτήσεις το 2024

08-02-24 | ΑΓΟΡΕΣ

Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των Αλσατών για διακοπές στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα δεδομένα, που παρουσιάστηκαν στην τουριστική  έκθεση FestiVitas, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου στο Parc Expo στην Mulhouse. Η έκθεση υποδέχθηκε 24.600 επισκέπτες (έναντι 23.800 το 2023), έχοντας 330 εκθέτες με διάφορες δραστηριότητες .

Στην FestiVitas, από ελληνικής πλευράς, μετείχε το Yalos Tours, που ειδικεύεται στη γαλλική αγορά εδώ και 26 χρόνια. Το Yalos Tours είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και επισκέπτες από την περιοχή  της Αλσατίας, Στρασβούργου και Κολμάρ. Με τους τοπικούς πράκτορες συζητήθηκε η ενίσχυση των προγραμμάτων τους για την Ελλάδα καθώς και η δυνατότητα που μπορεί να τους προσφέρει στο να προωθούν πακέτα σε όλες τις  περιοχές της Ελλάδας, καθώς και γκρουπ, συνέδρια και άλλες τουριστικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα a la carte.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε το  Yalos Tours, το 2024 έχουν προγραμματισθεί μέχρι σήμερα πτήσεις από το EuroAirport για τους ακόλουθους   Ελληνικούς  προορισμούς:

 

Μετά το Παρίσι, όπως τονίζει το Yalos Tours, το EuroAirport θα είναι και πάλι ένα από τα γαλλικά αεροδρόμια με τις καλύτερες συνδέσεις με την Ελλάδα. Γι’ αυτό, το ελληνικό γραφείο, προσπάθησε να ενισχύσει τις συνεργασίες του με τα γαλλόφωνα γραφεία της περιοχής της Αλσατίας. 

Με την βοήθεια του γαλλόφωνου ιντερνετικού κόμβου του, www.yalostours.com, γίνεται προβολή τουριστικών πακέτων και προώθηση ξενοδοχείων και περιοχών  σε όλη την Ελλάδα. Επίσης διευκολύνει τους  περίπου 3000 ταξιδιωτικούς  πράκτορες – συνεργάτες του στις Γαλλόφωνες χώρες,  να κάνουν κρατήσεις, εκτός από τον κλασσικό τρόπο και μέσω της τουριστικής πλατφόρμας B2B (https://www.yalostours.net ) στα περίπου 5.800 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και Κύπρο.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης οργανώθηκε κλήρωση από το Yalos Tours σε συνεργασία με το EuroAirport, με 5 τυχερά ζευγάρια να κερδίζουν διακοπές σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το Yalos Tours ευχαριστεί  την υπηρεσία του ΕΟΤ που το προμήθευσε με  διαφημιστικό υλικό  για να  ενημερώνει  και να μοιράζει στον κόσμο για τους διαφόρους προορισμούς, με χάρτες, πληροφοριακά  έντυπα, καθώς και έντυπο για την Ελληνική Γαστρονομία.

Οι Αλσατοί λατρεύουν την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά. Οι περισσότεροι έχουν έρθει τρεις φορές μέσα στη σεζόν. Μάλιστα  πολλά ηλικιωμένα ζευγάρια αποκάλυψαν  ότι  έρχονται διακοπές  στην Ελλάδα  κάθε χρόνο! Και για φέτος, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αλλά, όπως τονίζει το γραφείο, χρειάζεται  σύνεση στις τιμές  που προσφέρονται γιατί όλοι υποφέρουν από την κρίση και τις αυξήσεις  τιμών και καυσίμων.

 

διαβάστε ακόμα

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024
Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | ΟΙ δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο
Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel
Υπερ-τουρισμός | Sebastian Ebel: Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή
TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της