Πώς θα ταξιδέψουν οι οικογένειες Γερμανών το 2024 – Η Ελλάδα ξετρελαίνει γονείς και παιδιά

04-01-24 | ΑΓΟΡΕΣ

H Ελλάδα είναι ψηλά στις προτιμήσεις διακοπών των Γερμανικών οικογενειών για το 2024 σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζει η γαλλική αλυσίδα ξενοδοχείων Novotel σχετικά με το πώς φαντάζονται τις διακοπές των ονείρων τους τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα, η έρευνα, η οποία διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2023 από τη OnePoll για λογαριασμό της Novotel σε δείγμα 1.000 παιδιών ηλικίας από έξι έως 16 ετών καθώς και σε δείγμα 1.000 γονέων στη Γερμανία, έδειξε ότι η Ελλάδα είναι ο 5ος πιο περιζήτητος προορισμός των γονέων και ο έκτος των παιδιών από τη Γερμανία για το 2024, με μερίδια 17% και 12% αντίστοιχα.

Οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις τόσο των γονέων όσο και των παιδιών τους. Για τους γονείς πρώτη επιλογή είναι η Γερμανία (30%) και ακολουθεί η Ιταλία (23%) και η Ισπανία (20%) ενώ τα περισσότερα παιδιά δήλωσαν την Ισπανία (20%), τις ΗΠΑ (19%), τη Γερμανία και την Ιταλία (17% καθεμία) και την Τουρκία.

Οι μισοί από τους γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα προτιμούν άνεση στον ύπνο σε ξενοδοχείο ή resort (53%), το 30% επιλέγει διαμονή σε διαμέρισμα και μόλις το 6% κάμπινγκ ή διαμονή σε μέλη της οικογένειας ή φίλους (3%). Σχεδόν ίδια ποσοστά σημειώνονται και στις απαντήσεις των παιδιών.

Τα παιδιά προτιμούν επίσκεψη σε παραθαλάσσιο προορισμό, σε θεματικό πάρκο ή ταξίδι πόλης. Η ιδανική επιλογή καταλύματος για τους γονείς διαθέτει χαρακτηριστικά όπως η εγγύτητα στην παραλία, η ύπαρξη πισίνας και τα οικογενειακά ή συνδεδεμένα δωμάτια ξενοδοχείου που προσφέρουν επαρκή χώρο για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά προτιμούν επίσης play area (31%) και παιδικό κλαμπ (23%).

Το 98% των παιδιών αξιολόγησαν τις διακοπές ως σημαντικές με πάνω από τα μισά να αναφέρουν ως λόγο την ξεκούραση από το σχολικό άγχος. Το ένα τρίτο επιδιώκει τον ύπνο στις διακοπές και το 44% το χρόνο για νέα και παλαιά χόμπι. Το 77% θεωρούν τις διακοπές μια ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια.

Το 74% των γονέων θεωρούν τις διακοπές ιδανική συνθήκη για να περάσουν ποιοτικό χρόνο ως οικογένεια, το 59% για δημιουργία αναμνήσεων, το 66% για ξεκούραση και το 46% για να ξεχάσουν την καθημερινότητα.

Ιδανικές διακοπές για τα παιδιά σημαίνει επίσκεψη σε θεματικά πάρκα ή water parks, θαλάσσια σπορ, απόκτηση νέων φίλων (30%) και χρόνος στο παιδικό κλαμπ. Ένα 10% επιδιώκει το διάβασμα ενός βιβλίου κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Το 40% των παιδιών λατρεύουν το καλό φαγητό στις διακοπές με ιδιαίτερη προτίμηση στο παγωτό, ενώ οι μισοί γονείς θεωρούν επίσης το νόστιμο φαγητό ως απαραίτητο συστατικό των διακοπών.

Η έρευνα κατέληξε επίσης στα ακόλουθα συμπεράσματα...

-Η μέση οικογένεια Γερμανών σχεδιάζει να κάνει διακοπές μαζί 1,6 φορές το 2024

-Η μέση διάρκεια των οικογενειακών διακοπών είναι 10,8 ημέρες

-Οι οικογένειες προτιμούν χρόνο ταξιδιού, κατά μέσο όρο, στις 7,7 ώρες, από την εξώπορτα του σπιτιού τους μέχρι τον προορισμό.

-Ο λιγότερο δημοφιλής μήνας ταξιδιού για οικογενειακά ταξίδια είναι ο Δεκέμβριος, και οι δημοφιλέστεροι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.

-Το 61% των οικογενειών αλλάζουν προορισμό κάθε φορά για τις διακοπές τους

-Οι μισοί γονείς δήλωσαν ότι δίνουν ίση έμφαση στις επιθυμίες των παιδιών τους κατά τον σχεδιασμό των διακοπών.

 

 

διαβάστε ακόμα

ΕΟΤ: 30.000 ευρώ για την υποστήριξη εκδηλώσεων σε Αθήνα και Χανιά
To Ζαγόρι στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - Παρών στην εκδήλωση ο κ.Μητσοτάκης
Ελληνική Εταιρία Ψηφιακής Ιατρικής | Tιμητική διάκριση στην Όλγα Κεφαλογιάννη
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: Ζητείται Ειδικός Συνεργάτης με εμπειρία σε θέματα τουρισμού
Προβολή της Κρήτης στην Ολλανδία | φιλοξενία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Corendon
Domes Resorts | Ταξίδια γνωριμίας με τα ξενοδοχεία της από 260 Βρετανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες
Δήμος Θερμαϊκού: Πρόταση για 3 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας του υπ. Τουρισμού
Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού Zygaktis Trail στη Δράμα
Ποιοτικός τουρισμός στην Αρκαδία - ποιο μοντέλο ταιριάζει στην περιοχή
Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει από το Θησείο και την Πλατεία Κοτζιά- Φεστιβάλ φιλάθλων