WTM '23 | To 2024 η πλήρης ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ

06-11-23 | ΑΓΟΡΕΣ

To 2024 η τουριστική αγορά των ΗΠΑ θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με τη μελέτη WTM Global Travel Report, σε συνεργασία με την Tourism Economics, που παρουσιάστηκε σήμερα στην διεθνή έκθεση του Λονδίνου.

Για το τρέχον έτος, η αγορά στις ΗΠΑ, στο σύνολό της, υπολείπεται του 2019 τόσο σε όγκο όσο και σε αξία. Η περιοχή αναμένεται να υποδεχτεί 117 εκατομμύρια εισερχόμενους επισκέπτες αναψυχής, 4% λιγότερους σε σχέση με τον αριθμό του 2019. Σε όρους οικονομικής αξίας (σε δολάρια), το έλλειμμα είναι αμελητέο, μόνο 2% χαμηλότερα από τον τζίρο πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, η εγχώρια αγορά των ΗΠΑ έχει υψηλές επιδόσεις και βρίσκεται σε θετικό έδαφος, με τις εγχώριες δαπάνες του 2023 να αναμένεται να αυξηθούν κατά 130% έναντι του 2019.

Η έκθεση, πάντως, εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα φτάσουν τα επίπεδα πριν από την πανδημία το επόμενο έτος. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το 2024 θα τελειώσει με τις εισερχόμενες αφίξεις στις ΗΠΑ να καταγράφουν αύξηση 8% έναντι του 2019. Εσωτερικά, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, με την αξία του εγχώριου τουρισμού να αναμένεται να φτάσει περίπου στο ένα τρισ. δολάρια.

Η έκθεση προβλέπει ότι το 2033 η εισερχόμενη αγορά αναψυχής των ΗΠΑ θα παραμείνει η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και θα αξίζει 82% περισσότερο από το 2024. Μεγαλύτερη αύξηση, ωστόσο, θα έχουν η Κίνα (158%), η Ταϊλάνδη (178%) και η Ινδία (133%).

Την ίδια περίοδο, τα εξερχόμενα ταξίδια αναψυχής από τις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν σε αξία κατά περισσότερο από το ένα τρίτο (35%), ποσοστό χαμηλότερο από ό,τι προβλέπεται για τις 10 μεγαλύτερες πληθυσμιακά χώρες του κόσμου.

αν και αυτή είναι η χαμηλότερη από τις δέκα χώρες που αναλύθηκαν για αυτό το μέρος της έκθεσης.

διαβάστε ακόμα

Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα
Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Πρωτεύουσας
Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αίτημα προς το Υπ. Τουρισμού για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Τσούτσουρα
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη