Ασιατικός τουρισμός: Σε πρώτο πλάνο η Ευρώπη την ερχόμενη διετία – Ποιες είναι οι ταξιδιωτικές τους συνήθειες

31-10-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Η Ευρώπη είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές των Ασιατών τουριστών για την ερχόμενη διετία, ενώ η μέση ταξιδιωτική τους δαπάνη υπολογίζεται ότι κατά το διάστημα αυτό θα ανέρχεται σε 3.223 δολάρια ανά ταξίδι.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της μελέτης "Portrait of Asian International Travelers™" της MMGY Travel Intelligence.

Όπως αποκαλύπτει η μελέτη, 

-Ο Ασιατικός διεθνής ταξιδιώτης σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέσο όρο 2,3 διεθνή ταξίδια στα επόμενα δύο χρόνια, με αναμενόμενη μέση δαπάνη περίπου $3.223 ανά ταξίδι.

-Οι προορισμοί ταξιδιού είναι έντονα προσωπικοί και συχνά αντανακλούν την προσωπικότητά τους και τις ανάγκες της οικογένειάς τους (78%). Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί στους οποίους επιθυμούν να ταξιδέψουν περιλαμβάνουν την Ευρώπη, τον Νότιο Ειρηνικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Νοτιοανατολική Ασία.

-Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση να ταξιδέψουν διεθνώς για αναψυχή είναι η ανησυχία για την προσωπική ασφάλεια (79%) και ακολουθεί το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής (72%) και τα προβλήματα στα αεροδρόμια, όπως οι ακυρώσεις πτήσεων (71%).

-Οι ταξιδιώτες από την Ασία προτιμούν να επενδύουν σε μοναδικές και νέες εμπειρίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους (77%), υποδηλώνοντας ότι τα ταξίδια εμπειρίας έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτούς από τα υλικά αγαθά.

-Σε γενικές γραμμές, οι Ασιάτες ταξιδιώτες προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερα για πολυτελείς εμπειρίες στα διεθνή ταξίδια τους (69%). Αυτό το συναίσθημα είναι ιδιαίτερα ισχυρό στους ταξιδιώτες από την Ινδία (79%) και την Κίνα (76%).

-Καταγράφεται επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για πολυήμερες οργανωμένες ομαδικές εκδρομές στο εξωτερικό. Τα τελευταία τρία χρόνια, το 42% των Ασιατικών διεθνών ταξιδιωτών συμμετείχε σε πολυήμερες οργανωμένες ομαδικές εκδρομές, ενώ το 56% εξέφρασε τη διάθεση να συμμετάσχει σε τέτοιες εκδρομές τα επόμενα δύο χρόνια.

Η μελέτη της MMGY Travel Intelligence στους Ασιάτες διεθνείς ταξιδιώτες εξετάζει τις ταξιδιωτικές συμπεριφορές, τις συνήθειες δαπανών, τις προτιμήσεις και τα κίνητρα 8.204 ερωτηθέντων στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε τον Ιούλιο του 2023.

 

 

διαβάστε ακόμα

Άφιξη του πρώτου τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας
Αερομεταφορές: 22 νέες και εποχικές συνδέσεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας το Μάιο
Amadeus: Οι ξενοδόχοι επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία και την εξατομίκευση υπηρεσιών
ΕΟΤ Σερβίας: Τα Χανιά στον πρώτο online σερβικό ταξιδιωτικό οδηγό
Ωράριο σαν... κλειστό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου | Έντονες διαμαρτυρίες
Καβάλα | Θεμέλιος λίθος για το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα
Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Πρωτεύουσας
Οι αεροπορικές συνδέσεις Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Ελλάδας
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Αίτημα προς το Υπ. Τουρισμού για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Τσούτσουρα
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης από την Αυστραλία σε Αθήνα, Αμοργό και Σαντορίνη