Αυξημένο το ενδιαφέρον των Καναδών για διακοπές στην Ελλάδα

03-10-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι αφίξεις των Καναδών τουριστών στη χώρα μας το 2022 ανήλθαν σε 181.000 άτομα.

Παρόλο που το ποσό αυτό θεωρείται μικρό (αντιστοιχεί μόλις στο 0,61% του συνόλου των αφίξεων), είναι αξιοσημείωτη η αύξησή του, σε σχέση με το 2021 και το 2020, που αγγίζει το 219% και 452%, αντίστοιχα. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο άνοιγμα των μεταφορών, μετά την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη διάρκειά της καθώς και στην αύξηση των απευθείας πτήσεων Ελλάδας – Καναδά.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι ο μέσος Καναδός τουρίστας που παραθέρισε στην Ελλάδα το 2022 παρέμεινε στη χώρα μας διπλάσιες ημέρες από τον μέσο όρο (14 ημέρες έναντι γενικού μέσου όρου 7,6 ημερών) και ξόδεψε περισσότερα από τον μέσο όρο για την ημερήσια διαμονή του (με δείκτη εξόδων 83 έναντι μέσου όρου 72).

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι καναδικές πόλεις που συνδέονται απευθείας με την Ελλάδα (Ελ. Βενιζέλος) είναι το Μόντρεαλ και το Τορόντο. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται κυρίως μεταξύ Μαρτίου - Νοεμβρίου. Επίσης, η Air Transat προσφέρει απευθείας πτήσεις κατά τη θερινή περίοδο.

Ακόμη, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση της ζήτησης εκ μέρους των Καναδών ταξιδιωτών για απευθείας πτήσεις από Μόντρεαλ και Τορόντο προς Αθήνα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους καναδικούς αερομεταφορείς ώστε να επεκτείνουν την πραγματοποίηση των εν λόγω πτήσεων σε όλη τη διάρκεια του έτους (περιλαμβάνοντας και τους χειμερινούς μήνες).

διαβάστε ακόμα

Διαγωνισμός για τη δημιουργία εικονικού ψηφιακού ταξιδιού στην ιστορία του δήμου Αμαρίου
Δήμος Καρύστου: Αιτήματα για τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής Μαρμάρι - Ραφήνα
Σέρβοι και Ολλανδοί δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στην Πρέβεζα
Εκδήλωση "Τα μνημεία μου… σε ένα αυτοσχέδιο ένδυμα" στην Καβάλα
Αγώνας τριάθλου στην παραλία Ψάθας Βιλίων
Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες