Τουρισμός: Πρωτοφανής στροφή των Κινέζων τουριστών στις διακοπές παραλίας

23-05-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι σύγχρονοι Κινέζοι τουρίστες προτιμούν πλέον τις διακοπές ήλιου-θάλασσας περισσότερο από άλλες δραστηριότητες και τάσεις στα ταξίδια, όπως αποκαλύπτει έκθεση του Ινστιτούτου Τουρισμού της Ισπανίας, Turespaña, με τίτλο «Οδηγός Κινεζικού Τουρισμού» που απευθύνεται στις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η επίσκεψη στην παραλία αποτελεί τη δεύτερη πιο περιζήτητη δραστηριότητα των Κινέζων στις διακοπές σε προορισμό του εξωτερικού (65%) με πρώτη τη δοκιμή της τοπικής κουζίνας (79%).

Επιπλέον, στην κατάταξη των πιο προτιμώμενων θεματικών για τουρισμό, η θεματική «νησιά και παραλίες» βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των Κινέζων (66%) με πρώτη τον «τουρισμό στη φύση» (75%).

Η στροφή αυτή των Κινέζων στους παραθαλάσσιους προορισμούς ανοίγει νέες δυνατότητες τουριστικών ροών σε προορισμούς της Ισπανίας πέρα από τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη και η Μάλαγα, η Βαλένθια, η Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά βρίσκεται πλέον σε πλεονεκτική θέση για την προσέλκυση Κινέζων.

 Το 2019, η Ισπανία είχε υποδεχθεί 700.000 Κινέζους τουρίστες, και ήταν εκείνοι με την υψηλότερη αγοραστική δύναμη ανά άτομο (2.400 ευρώ) και τη μεγαλύτερη διάρκεια μέσης διαμονής (8 ημέρες).

Σήμερα, παρά τους περιορισμούς στην απευθείας συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο χωρών, η ζήτηση για ταξίδια στην Ισπανία είναι πολύ υψηλή και οι μεγάλοι Κινέζοι τουρ οπερέιτορ έχουν ξεκινήσει ήδη να διακινούν τα πρώτα γκρουπ πελάτων τους στην Ισπανία.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο