Τουρκικός τουρισμός | Ισχυρές προκρατήσεις για το καλοκαίρι παρά ή ίσως εξαιτίας των σεισμών...

23-02-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Παρά ή ίσως εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών στα νοτιοανατολικά της χώρας, η Τουρκία ελπίζει σε μια δυνατή τουριστική σεζόν φέτος. Ένας στους δύο σερβιτόρους στα ξενοδοχεία στην Τουρκική Ριβιέρα προέρχεται από την περιοχή του σεισμού, όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες και εάν τελικά υπάρξει κύμα ακυρώσεων ή απροθυμία των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν για διακοπές στη χώρα η ανεργία θα είναι τρομακτική.

Χαρακτηριστικά, ο Önder Sancarbarlaz, ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου Osnabrück Sancarbarlaz, δηλώνει στο touristik-aktuell, ότι το να χάσει κάποιος τη δουλειά σου αυτή τη στιγμή θα ήταν η επόμενη καταστροφή για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, οι προσδοκίες για καλή τουριστικά χρονιά είναι θετικές. Οι τουριστικές περιοχές απέχουν περίπου 600 χιλιόμετρα από την περιοχή του σεισμού, οι υποδομές τους και η κατάσταση κρατήσεων είναι εξαιρετική.

Τουλάχιστον στη γερμανική αγορά, μέχρι τώρα όλοι οι τουρ οπερέιτορ έχουν αυξημένες κρατήσεις και περιμένουν μια χρονιά ρεκόρ.

Η Alltours αναμένει αύξηση 20% στους επισκέπτες στην Τουρκία το 2023, δηλαδή περίπου 500.000 πελάτες, που θα είναι αριθμός ρεκόρ. Ο Όμιλος Anex θέλει να διπλασιάσει τον αριθμό των Γερμανών επισκεπτών του το καλοκαίρι του 2023 και ήταν ήδη στο σωστό δρόμο με αύξηση κρατήσεων 98% μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Η Ferien Touristik/Coral Travel ήταν επίσης «πολύ αισιόδοξη» μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ότι θα πετύχει τον στόχο της για «υψηλή διψήφια» ανάπτυξη.

Ανάλογους ισχυρούς ρυθμούς κρατήσεων είχαν στα τέλη Ιανουαρίου οι DER Touristik, TUI, Schauinsland, FTI και Bentour. Και ακόμη και τώρα, όλοι οι τουρ οπερέιτορ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τελικά το 2023 θα ξεπεράσουν σημαντικά τις επιδόσεις του 2019 στην Τουρκία.

Πολλά, βεβαίως, θα εξαρτηθούν από την πορεία των μετασεισμών στη χώρα. Τώρα παρατηρείται ένα πάγωμα στις κρατήσεις. Δεν είναι ωστόσο σαφές εάν αυτή η κατάσταση οδηγήσει σε καθυστερημένες κρατήσεις ή αν ορισμένοι πελάτες αποφασίσουν έναν διαφορετικό προορισμό διακοπών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ίσως, τελικά το αίσθημα της αλληλεγγύης και της στήριξης των συνανθρώπων μας όταν αυτοί δοκιμάζονται από φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στον τουρκικό τουρισμό φέτος και οι αφίξεις να εκπλήξουν ευχάριστα. Αρκεί να μην προκύψουν άλλες δυσάρεστες εξελίξεις από το μέτωπο των σεισμών στη χώρα.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη