Tουρισμός | H Ευρώπη χάνει Κινέζους τουρίστες λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση βίζας

21-02-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Μολονότι η Ευρώπη είναι ο πιο επιθυμητός προορισμός στο εξωτερικό των Κινέζων ταξιδιωτών, επί του παρόντος τουλάχιστον η επιθυμία τους αυτή δύσκολα μπορεί να ικανοποιηθεί. Αιτία; η έκδοση βίζας Σένγκεν στην ΕΕ αργεί έως και δύο μήνες, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ενώ πριν από την πανδημία απαιτούνταν μόνο λίγες ημέρες.

Έτσι, η πλειονότητα των Κινέζων ταξιδιωτών κατευθύνεται μέχρι τώρα προς την Μπανγκόκ, τη Σιγκαπούρη, την Κουάλα Λουμπούρ, τη Μανίλα και το Μπαλί. Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι κινεζικών διαβατηρίων δεν μπόρεσαν να λάβουν τουριστικές βίζες για τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, αφού και τα δύο ασιατικά κράτη διέκοψαν την έκδοσή τους λόγω της πρόσφατης μαζικής αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κινεζικής πλατφόρμας Trip.com, η Ταϊλάνδη είναι επί του παρόντος ο νούμερο ένα πιο δημοφιλής προορισμός για ομαδικές εκδρομές των Κινέζων. Οι Μαλδίβες και η Αίγυπτος ακολουθούν ως η δεύτερη και η τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή.

Επιτρέπονται πλέον ομαδικές εκδρομές από την Κίνα στην Ινδονησία, την Καμπότζη, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και το Λάος, καθώς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Νότια Αφρική, την Ουγγαρία, την Κούβα και τη Ρωσία. Η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και το Βιετνάμ εξακολουθούν να απαγορεύουν τις κινεζικές ομαδικές επισκέψεις.

Μετά τον εγκλεισμό τους στα τρία χρόνια της πανδημικής κρίσης, οι Κινέζοι ψάχνουν εναγωνίως προορισμούς να ταξιδέψουν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Trip.com Group, οι κρατήσεις από Κινέζους τουρίστες που ταξιδεύουν σε προορισμούς στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 640% κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της κινεζικής Πρωτοχρονιάς σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία εκτός Κίνας έχουν τετραπλασιαστεί.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι