Ταξιδιωτικές συστάσεις στους Βρετανούς τουρίστες για την Τουρκία - Καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις το 2022

17-01-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Συστάσεις στους Βρετανούς τουρίστες, που επισκέπτονται την Τουρκία, απηύθυνε το Φόρεϊν Όφις χθες Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, μετά τις 51 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, που υπήρξαν το 2022 στις προξενικές βρετανικές Αρχές στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτειακών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) , τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα σημειώθηκαν κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών σε παράκτιες τουριστικές περιοχές. Πολλά διαπράχθηκαν τη νύχτα από άτομο, που γνώρισαν τα θύματα των επιθέσεων, την ημέρα.

Υπήρξαν επίσης σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους που επισκέπτονταν τουαλέτες, τονίζεται στην ταξιδιωτική οδηγία. "Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις καταστάσεις", τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το FCDO συνιστά επίσης στους Βρετανούς, που θα βρεθούν για διακοπές στην Τουρκία, να αποφύγουν ασανσέρ στο οποίο βρίσκονται άγνωστοι. Σύσταση απευθύνεται και για τα ταξί, αναφέροντας ότι πρέπει να επιλέγουν ένα ταξινομημένο κίτρινο ταξί και να σημειώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας πριν μπουν μέσα.

Στη σύσταση επισημαίνεται ότι πολύ σπάνια καταγράφονται θάνατοι τουριστών από νοθευμένα ποτά. Εάν, ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες, συνιστάται στους τουρίστες να απευθυνθούν στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή τις τουρκικές αρχές.

Οι Βρετανοί τουρίστες ενημερώνονται στην οδηγία ότι έχουν κλαπεί διαβατήρια από νοικιασμένες βίλες, ακόμη και όταν φυλάσσονταν σε χρηματοκιβώτια. 

«Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στις περιοχές Ντιντίμ, Κας, Καλκάν και στις περιοχές Φετιγιέ/Χισαρόνου/Οβατζίκ», αναφέρει το FCDO.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι γενικά τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι χαμηλά, αλλά οι κλοπές στο δρόμο είναι κάτι σύνηθες στις κύριες τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης. 

«Θα πρέπει να διατηρήσετε τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο προσωπικής ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο», προστίθεται, με τη σύσταση να μην ξεφεύγουν από τα όριά τους σε αλκοολούχα ποτά. 

Τα ποτά που σερβίρονται σε μπαρ στο εξωτερικό είναι συχνά πιο δυνατά από αυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογραμμίζεται στην οδηγία, συστήνοντας στους Βρετανούς να αγοράζουν τα δικά τους ποτά. Επίσης συμβουλεύει να είναι επιφυλακτικοί με τους ξένους που τους πλησιάζουν και τους προσφέρουν φαγητό και ποτό (που μπορεί να είναι ναρκωτικά), για να αλλάξουν χρήματα ή να τους πάνε σε ένα εστιατόριο ή νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του FCDO, η Τουρκία προσέλκυσε 51,5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες το 2022 και στοχεύει να αντλήσει 60 εκατομμύρια φέτος, που της αποφέρουν έσοδα 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού