Τουρισμός | 5 εκατ. Βρετανοί θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό- Εκτός των δημοφιλών προορισμών η Ελλάδα

18-12-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Έως και 5 εκατομμύρια Βρετανοί αναμένεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου να είναι η ημέρα με την μεγαλύτερη ταξιδιωτική κίνηση και την ημέρα των Χριστουγέννων να έχει τη λιγότερη.

Αυτό προκύπτει από αναγωγή των συμπερασμάτων έρευνας της The Nursery Research and Planning, που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2022,  από την Ένωση Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων (ΑΒΤΑ).

Αυτή η εποχή του χρόνου, τονίζει η ΑΒΤΑ, είναι από τις πιο δημοφιλείς περιόδους για ταξίδια στο εξωτερικό, ιδιαίτερα για όσους έχουν δημιουργήσει πρόσφατα οικογένεια - και γι αυτό θέλουν  να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί και να έχουν ιδιαίτερες αναμνήσεις.

Οι Βρετανοί αναζητούν προορισμούς είτε για παραδοσιακά χιονισμένα Χριστούγεννα, είτε προορισμούς με ήλιο το χειμώνα.

Έτσι, όσοι αναζητούν ήλιο, σύμφωνα με τα μέλη της ΑΒΤΑ, επιλέγουν τα Κανάρια Νησιά, τη Νότια Ισπανία, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Αίγυπτο και για μακρινά ταξίδια την Τζαμάικα, τα Μπαρμπάντος, την Δομινικανή Δημοκρατία, το Ντουμπάι και το Μεξικό. 

Για μια πιο παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη εμπειρία σε έναν χιονισμένο προορισμό, τα χιονοδρομικά κέντρα της Γαλλίας και της Ελβετίας πρωτοστατούν στη ζήτηση, στην πρώτη πλήρη σεζόν χειμερινών σπορ μετά από τρία χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω COVID-19. Κάποιοι επίσης επέλεξαν τη Λαπωνία.

Για τους λάτρεις των πάρτι που θέλουν να γιορτάσουν την αλλαγή του νέου έτους με αυτό τον τρόπο, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο. 

Η χριστουγεννιάτικη απόδραση των Βρετανών σε αριθμούς

Εκατομμύρια άνθρωποι θα φύγουν από τη χώρα μέσω των μεγάλων αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία αναφέρουν υψηλούς αριθμούς.

Ειδικότερα, αναμένεται να αναχωρήσουν 640.000 από το Στάνστεντ, 470.000 από το Λούτον, περίπου 500.000 από το Μάντσεστερ, 175.000 από το Μπρίστολ και εκατοντάδες χιλιάδες μέσω του Γκάτγουικ. Το Χίθροου αναμένει πάνω από τρία εκατομμύρια επιβάτες, αφίξεις και αναχωρήσεις, τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες θα αναχωρήσουν επίσης από τα αεροδρόμια της Σκωτίας, με 296.000 να ταξιδεύουν μέσω του Εδιμβούργου, καθώς και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια. 

Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων ταξιδεύει επίσης στη Μάγχη με πλοίο ή μέσω της σήραγγας της Μάγχης. 

Ο Mark Tanzer, Διευθύνων Σύμβουλος της ABTA δήλωσε ότι η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πάντα προσέλκυαν πολλούς ταξιδιώτες. αλλά φέτος θα είναι πολύ ξεχωριστές καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν την ευκαιρία μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας να περάσουν ποιοτικό χρόνο με φίλους και την οικογένεια στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο