Αποφασισμένοι να ταξιδέψουν οι Βρετανοί το φθινόπωρο αλλά ο πληθωρισμός "ροκανίζει" προορισμούς και διάρκεια διακοπών

19-08-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι Βρετανοί στην πλειονότητά τους –πάνω από τα δύο τρίτα - θα ταξιδέψουν αυτό το φθινόπωρο παρά τις πιέσεις από το αυξημένο κόστος ζωής, σύμφωνα με τη νέα έρευνα Autumn Travel Index της Tripadvisor.

Η έρευνα, η οποία βασίζεται σε συνδυασμό πρωτογενούς έρευνας της Tripadvisor και δεδομένων καταναλωτικών τάσεων, εντόπισε ότι το 68% των ερωτηθέντων από το Ην. Βασίλειο σχεδιάζουν κάποια φθινοπωρινή ταξιδιωτική απόδραση το 2022.

Ενώ η έρευνα δείχνει ότι τα αυξανόμενα κόστη δεν αποθαρρύνουν τους Βρετανούς από τα ταξίδια το φθινόπωρο, τρεις στους πέντε (60%) δήλωσαν ότι ο πληθωρισμός θα έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν.

Το 30% δήλωσε ότι πιθανόν να ταξιδεύει για μικρότερα χρονικά διαστήματα και αντίστοιχο ποσοστό ότι θα ταξιδεύει σε πιο κοντινούς προορισμούς από ο,τι προέβλεπαν προηγούμενοι προγραμματισμοί διακοπών.

 Ωστόσο, η συστηματική αύξηση των τιμών προκαλεί αλλαγές στις καταναλωτικές τους συνήθειες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η προσαρμογή των ταξιδιωτικών σχεδίων. Παρά τα αυξημένα κόστη, η έρευνα έδειξε ότι δύο στους πέντε (37%) συνεχίζουν να έχουν πρόθεση διακοπών σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό τους αυτό το φθινόπωρο.

Τέλος, η μέση αξία ενός ταξιδιού για κρατήσεις από το Ην. Βασίλειο για αυτό το φθινόπωρο είναι αυξημένη κατά 83% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021.

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού