Πολυτελής τουρισμός: Η Ευρώπη και η Ελλάδα το “hotspot” των Αμερικανών για το 2022

01-07-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή ζήτηση για πολυτελή ταξίδια σε ονειρικούς προορισμούς, για διακοπές με μέλη της οικογένειας που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές και για μοναδικές εμπειρίες, καταγράφουν οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς συμβούλους της Global Travel Collection (GTC), οι πιο περιζήτητοι προορισμοί των Αμερικανών είναι το Ην. Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Ισπανία, η Ελβετία, το Μεξικό, τα ΗΑΕ, η Ελλάδα και η Γερμανία ενώ ακολουθούν η Ν. Αφρική, η Ιρλανδία, η Αυστραλία, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Πορτογαλία.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι, οι πελάτες τους προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερα για τις διακοπές τους και ορισμένοι κάνουν κράτηση πολλαπλών ταξιδιών.

Η Ευρώπη αποτελεί το hotspot των Αμερικανών, με προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο των κρατήσεων, επισημαίνουν στην All Star Travel Group, που ανήκει στο GTC. Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες με προτίμηση στα πολυτελή ταξίδια, δήλωσε, επιλέγουν συνδυασμό εμπειριών όπως τα cooking classes, οι εκδρομές πεζοπορίας/ ποδηλασίας και οι δραστηριότητες που τους συνδέουν με τον προορισμό, ενώ στις προτεραιότητές τους είναι και η κράτηση σε εστιατόριο.

Επιπλέον, αναδύεται η τάση για εργασία εξ αποστάσεως στο κοινό πολυτελών διακοπών, με νεαρής ηλικίας επαγγελματίες να προτιμούν να συνδυάζουν την εργασία με μοναδικά πολυτελή ταξίδια, σύμφωνα με την Protravel International.

Επειδή η ζήτηση είναι υψηλή, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες δεν διστάζουν να καταβάλλουν περισσότερα χρήματα προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές της προτίμησής τους, σύμφωνα με τον Tzell Travel Group.

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αναγνωρίζουν την αξία των ταξιδιωτικών συμβούλων οι οποίοι εντοπίζουν και κάνουν κράτηση για αποκλειστικούς και περιζήτητους προορισμούς εξοικονομώντας χρόνο και βρίσκοντας τις μοναδικές δραστηριότητες και φιλοξενία που αναζητούν.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour