Αμερικανικός τουρισμός: Απογειώνεται η ζήτηση για Ελλάδα την αργία της 4ης Ιουλίου - Πρώτη στην αύξηση αεροπορικών εισιτηρίων

01-07-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις πτήσεων, από τις 26 Ιουνίου, που πραγματοποιούν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, για την αργία κατά την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (Δευτέρα, 4 Ιουλίου), παρουσιάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η Mabrian.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι  η χώρα μας για την ταξιδιωτική περίοδο από την 1η έως την 4η Ιουλίου παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση από όλους τους προορισμούς εξωτερικού για τους Αμερικανούς, η οποία φτάνει το 22%. Ακολουθεί η Ιταλία με αύξηση 19%.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Mabrian, η Ελλάδα είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός των Αμερικανών για την εν λόγω ταξιδιωτική περίοδο, μετά το Μεξικό (1η θέση), την Ισπανία (2η) και την Πορτογαλία (3η), συγκεντρώνοντας μερίδιο 11,7% στις αναζητήσεις πτήσεων.

Παράλληλα, το μέσο κόστος πτήσεων μονής διαδρομής για Ελλάδα την περίοδο αυτή είναι το υψηλότερο μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών των Αμερικανών και διαμορφώνεται σε 992 ευρώ, έναντι 885 ευρώ της Γαλλίας, 859 ευρώ της Ισπανίας, 855 ευρώ της Ιταλίας και 670 ευρώ της Πορτογαλίας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»