Ηνωμένο Βασίλειο | Η κυβέρνηση καλεί τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις για όλη τη σεζόν - προβλήματα και στη Γερμανία

16-06-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κάλεσαν με κοινή επιστολή τους τις αεροπορικές εταιρείες να προχωρήσουν τώρα σε ακυρώσεις πτήσεων για όλη τη θερινή περίοδο, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος στα αεροδρόμια σε ημέρες αιχμής.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ακυρώσεις πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways, η easyJet, η TUI και η Wizz Air ταλαιπώρησαν χιλιάδες επιβάτες. Γι αυτό, το Υπουργείο Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προειδοποίησαν τους αερομεταφορείς να διακόψουν προληπτικά τις πτήσεις τώρα, ώστε οι παραθεριστές να αποφύγουν την ταλαιπωρία την ημέρα αναχώρησης.

Οι ακυρώσεις το συντομότερο δυνατό ώστε να διαμορφωθεί ένα πιο σταθερό πρόγραμμα πτήσεων είναι η καλύτερη τακτική για τους καταναλωτές από τις καθυστερημένες ακυρώσεις την ημέρα αναχώρησης, τονίζεται στην κοινή επιστολή.

Εσείς και όλοι όσοι εμπλέκονται στην παροχή αεροπορικών υπηρεσιών πρέπει να λάβετε όλα τα δυνατά μέτρα για να διαχειριστείτε τη ζήτηση των επιβατών, που θα βοηθήσει στην αποφυγή των απαράδεκτων σκηνών που είδαμε πρόσφατα, υπογραμμίζεται στην επιστολή, που καταλήγει:

Είναι σημαντικό κάθε αεροπορική εταιρεία να επανεξετάζει τα σχέδιά της για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής σεζόν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα που μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Σημειώνεται ότι για όλο αυτό το χάος στις πτήσεις υπήρξαν αναφορές ότι φταίει το Brexit, κάτι που απέρριψαν κυβερνητικοί παράγοντες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Προβλήματα και στη Γερμανία

Σοβαρά προβλήματα στα αεροπορικά ταξίδια το καλοκαίρι και στη Γερμανία "βλέπει" ο υπουργός Μεταφορών Φολκερ Βίσινγκ. Όπως δήλωσε στην BILD, η κατάσταση στα αεροδρόμια δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού επηρεάζει όλο και περισσότερο την καθημερινότητα, είπε χαρακτηριστικά.

Οι αεροπορικές εταιρείες, αναφέρει ο Γερμανός υπουργός, προχώρησαν σε μεγάλες περικοπές προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»