Τουρισμός: Αποφασισμένοι να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι Αμερικανοί και Καναδοί – Τάσεις για city break και last minute

14-06-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Το 60% των Αμερικανών σκοπεύει να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή 10% περισσότεροι έναντι του 2021 και κοντά στα επίπεδα του 2019. Το αντίστοιχο ποσοστό των Καναδών ανέρχεται στο 61%.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, κάνουν κρατήσεις πιο κοντά στη ημερομηνία αναχώρησης με μόνο το 50% των Αμερικανών που δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν να έχουν κάνει κράτηση. Το αντίστοιχο ποσοστό των Καναδών ανέρχεται σε 42%.

Αυτά προκύπτουν από την έρευνα «Βαρόμετρο Διακοπών 2022» της Europ Assistance που διενήργησε η Ipsos από τις 22 Απριλίου έως τις 13 Μαϊου του 2022 στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα ακόλουθα...

-Το 60% των Αμερικανών και το 61% των Καναδών σκοπεύουν να ταξιδέψουν κατά την περίοδο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2022.

-Οι Αμερικανοί αναμένεται να δαπανήσουν 2.750 δολάρια το 2022 για διακοπές, 20% περισσότερα έναντι του 2021, ξεπερνώντας τον αντίκτυπο του πληθωρισμού. Οι Καναδοί αναμένεται να δαπανήσουν 10% λιγότερα έναντι των Αμερικανών.

-Ενώ σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί που συμμετείχαν στην έρευνα δεν έχουν αποφασίσει τον προορισμό καλοκαιρινών δικαοπών, όσοι το έχουν κάνει προτιμούν ταξίδια εσωτερικού έναντι εξωτερικού. Το ίδιο ισχύει και για τους Καναδούς.

-Όσοι ταξιδεύουν διεθνώς προτιμούν τη Β. Αμερική από την Ευρώπη. Κορυφαίοι προορισμοί στην Ευρώπη είναι η Γαλλία, η Ιταλία και το Ην. Βασίλειο.

-Το 2022 οι Αμερικανοί επιλέγουν διακοπές πόλης έναντι παραλίας, καθώς οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό έχουν χαλαρώσουν καθιστώντας πιο ελκυστικούς τους αστικούς προορισμούς. Κορυφαία είδη διακοπών για τους Καναδούς είναι οι πόλεις (38%), η ύπαιθρος (37%) και οι παραθαλάσσιοι προορισμοί (35%).

 

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό