Οι Γερμανοί δαπανούν περισσότερα για τις διακοπές τους έναντι του 2019 – Πού οφείλεται αυτό και πόσο θα κρατήσει

31-05-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι Γερμανοί ταξιδιώτες που συμβουλεύονται γραφεία ταξιδίων προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους το 2022 σε σύγκριση με το 2019, όπως προκύπτει από έρευνα της Counter vor9. Η τάση αυτή αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των διακοπών.

Τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων-επαγγελματιών τουριστικών γραφείων στην έρευνα δήλωσαν ότι οι πελάτες τους δαπανούν ελαφρώς περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους φέτος σε σύγκριση με την περίοδο προ πανδημίας, και το 14% δήλωσε ότι οι δαπάνες τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από το 2019.

Το 14% δήλωσε ότι η καταναλωτική συμπεριφορά των Γερμανών ταξιδιωτών δεν έχει αλλάξει και μόλις το 5% ότι οι πελάτες τους επιθυμούν να δαπανήσουν λιγότερα για τις διακοπές τους σε σύγκριση με το 2019.

Το 60% των επαγγελματιών παρατηρεί ότι η τάση αυτή οφείλεται στην αύξηση του κόστους διακοπών. Το 15% θεωρεί ότι οι πελάτες κάνουν κράτηση για πιο ποιοτικά ταξίδια σε σχέση με το 2019 και το ένα τέταρτο ότι ο συνδυασμός των δύο αυτών παραγόντων είναι ο λόγος για την αύξηση των δαπανών των Γερμανών για ταξίδια.

Ορισμένοι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας ομολογούν ότι οι τιμές των διακοπών, ιδιαίτερα κατά την υψηλή σεζόν, παρουσιάζουν μεγάλες αυξήσεις, όμως εκτιμούν ότι οι Γερμανοί πελάτες τους θα δεχθούν το γεγονός αυτό, επιδιώκοντας να ταξιδέψουν έπειτα από 2 χρόνια πανδημίας. Ωστόσο, εξαιτίας της συστηματικής αύξησης των τιμών σε όλους τους τομείς της ζωής, οι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι στο μέλλον πρόκειται να επηρεαστεί η διάθεση για ταξίδια.

Στην έρευνα μετείχαν πάνω από 300 επαγγελματίες του τουρισμού εκ των οποίων το 70% ήταν ιδιοκτήτες τουριστικού γραφείου.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»