Τουρισμός | +600% τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη φέτος- Στο top 10 η Αθήνα

26-04-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι ενδέχεται να αυξηθούν έως και 600% σε σχέση με πέρυσι, διαπιστώνει έρευνα της Allianz Partners. Η αύξηση αυτή δεν θα οδηγήσει σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά προ πανδημίας, όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δρόμος προς την πλήρη ανάκαμψη γίνεται ομαλότερος.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τα τρία τέταρτα των Αμερικανών που κατευθύνονται προς την Ευρώπη επιλέγει διακοπές 7 ημερών στη γηραιά ήπειρο. Το 11% θα μείνει 8 ημέρες.

Η έρευνα ανέλυσε περισσότερα από 40.000 δρομολόγια πτήσεων για ταξίδια διάρκειας πέντε έως οκτώ ημερών μεταξύ της Ημέρας Μνήμης (τελευταία Δευτέρα του Μαΐου)  και της Ημέρας Εργασίας πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου). Η ανάλυση ανέδειξε πρώτο προορισμό το Λονδίνο, που έχει το 22% του συνόλου των κρατήσεων.

Ακολουθούν Παρίσι, Δουβλίνο, Ρέικιαβικ, Ρώμη, Εδιμβούργο, Λισαβόνα, Αθήνα, Βαρκελώνη και Άμστερνταμ. που συμπληρώνουν τους δέκα κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς των Αμερικανών για το καλοκαίρι.

«Η πανδημία έκανε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να θεωρούν δεδομένα τα ταξίδια. Γι αυτό πολλοί Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να επισκεφθούν την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Daniel Durazo, διευθυντής επικοινωνίας της Allianz Partners USA.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε, προφανώς και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, να τονίσει πόσο σημαντική είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση που παρέχει αποζημίωση για ακυρώσεις ταξιδιού και για ιατρικά επείγοντα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ισχυρή ζήτηση και για ταξίδια στο εσωτερικό των ΗΠΑ

Ισχυρό ενδιαφέρον και για εσωτερικό τουρισμό των Αμερικανών διαπιστώνει έρευνα της πλατφόρμας βραχυπρόθεσμης μίσθωσης διακοπών σε σπίτια και καταλύματα Vacasa. Το βασικό συμπέρασμα αυτής της έρευνας είναι ότι το 63% των Αμερικανών σχεδιάζει να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι εντός των ΗΠΑ. Οι προορισμοί κοντά σε θάλασσα, λίμνες και ποτάμια είναι οι πιο δημοφιλείς για το 57% των ερωτηθέντων και τα εθνικά πάρκα για το 36%.

'Αλλη έρευνα, εξάλλου, που διεξήχθη για το Hilton από την Wakefield Research, έδειξε ότι το 55% των Αμερικανών θα ταξιδέψει φέτος με τα κατοικίδιά τους, ενώ οι υπαιθριες δραστηριότητες και η ευεξία είναι το ζητούμενο στο ταξίδι. Η ευεξία πάντως έχει και την έννοια της επανασύνδεσης με τους φίλους και την οικογένεια μακριά από την τεχνολογία και τις συσκευές...

διαβάστε ακόμα

Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο