Ακρίβεια και COVID επηρεάζουν τις επιλογές διακοπών των Αμερικανών

20-04-22 | ΑΓΟΡΕΣ

To αυξημένο κόστος των μεταφορών (26%), η προσωπική οικονομική κατάσταση (25%) και ο κορωνοϊός (19%) είναι οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν στο μέγιστο βαθμό τις ταξιδιωτικές αποφάσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών αυτή την περίοδο για ταξίδια μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επηρεάζει τις ταξιδιωτικές επιλογές των Αμερικανών, δεδομένου ότι πολλοί επιλέγουν να ταξιδέψουν το 2022 στην Ευρώπη.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε η Longwood International και παρουσιάζει σήμερα, 20 Απριλίου, σε σχέση με τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Αμερικανών.

Ειδικότερα, η αύξηση των τιμών καυσίμων επηρεάζει στο μέγιστο το 37% των Αμερικανών όσον αφορά τις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις για το ερχόμενο εξάμηνο και επηρεάζει σημαντικά το 26%. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι θα επιλέξουν κοντινούς προορισμούς (36%) και θα περιορίσουν τον αριθμό των ταξιδιών τους (34%), ενώ άλλοι, με την ίδια ανησυχία, θα περιορίσουν τις δαπάνες σε αγορές (30%). Σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα στις 30 Μαρτίου του 2022, εμφανίζεται αυξημένο το ποσοστό όσων επηρεάζονται από τον ίδιο παράγοντα και δηλώνουν ότι θα επιλέξουν κοντινούς προορισμούς (36% έναντι 33%).

Όσον αφορά τις ανησυχίες τους για τον κορωνοϊό, το 26% θα επιλέξει προορισμός εντός των ΗΠΑ, το 25% θα προτιμήσει οδικό ταξίδι και όχι πτήση, το 19% θα περιορίσει τον αριθμό των ταξιδιών του και το 14% θα επιλέξει προορισμούς υπαίθρου και όχι πόλης.

 

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού