Αμερικανικός τουρισμός | Πρόθεση για περισσότερα ταξίδια το 2022 - κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες

13-04-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς ταξιδιώτες σκοπεύουν να ταξιδέψουν περισσότερες φορές αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το 2019, ωστόσο ο κορωνοϊός συνεχίζει να επηρεάζει πολλές από τις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις.

Όπως προκύπτει από έρευνα της ασφαλιστική εταιρίας Seven Corners, από το 58% των Αμερικανών που σχεδιάζουν να κάνουν περισσότερα ταξίδια το καλοκαίρι του 2022, οι περισσότεροι επιδιώκουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ταξίδευαν προ πανδημίας. Το 16% θα κάνει ταξίδια το καλοκαίρι και όχι καθόλη τη διάρκεια του έτους και το 10% θα ταξιδέψει περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή ανησυχούν ότι ίσως ο κορωνοϊός επιστρέψει μετά από αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περιορισμοί στα ταξίδια.

Περί το 10% εξ όσων θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι, εστιάζουν στις διακοπές συντομότερης διάρκειας και άλλο ένα 10% περίπου σκοπεύει να ταξιδέψει περισσότερο αυτό το καλοκαίρι καθώς επιθυμεί να ξεφύγει από το σπίτι. Σε έρευνα της ίδιας εταιρίας για τις τάσεις που επικράτησαν το 2021, καταγράφθηκε αύξηση 74% στις διακοπές λιγότερων από 5 ημερών έναντι του 2019, και αύξηση 66% έναντι του 2020.

Το 46% των Αμερικανών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι θα επιδιώξει τις ίδιες δαπάνες με την εποχή προ πανδημίας και το 39% θα δαπανήσει περισσότερα.

Εξ όσων σκοπεύουν να δαπανήσουν περισσότερα, το 26% ανέφερε ότι θα το κάνει λόγω αύξησης του κόστους διακοπών και μόνο το 16% επειδή επιθυμεί καλύτερες υπηρεσίες για τους ίδιους. Άλλο ένα 11% ανέφερε ως λόγο τις αποταμιεύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όσον αφορά το κόστος των διακοπών, το 49% όσων προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και το 14% όσων σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, δήλωσαν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τους για αυτό το καλοκαίρι είναι το αυξημένο κόστος διακοπών.

Το 49% σκοπεύουν να ταξιδέψουν εντός ΗΠΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εξ αυτών το 31% δήλωσε ότι δεν άλλαξαν προορισμό σε σύγκριση με το 2019. Ωστόσο, από όσους ανέφεραν αλλαγή προορισμού, το 21% δήλωσε ότι προγραμματίζουν να ταξιδέψουν εντός ΗΠΑ γιατί δε νιώθουν άνετα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Το 13% που άλλαξαν προορισμό για το 2022, σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό επειδή δε μπορούσαν να το κάνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ανησυχούν κυρίως με ζητήματα που αφορούν τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του στους ταξιδιώτες.

Επιπλέον, μετά την αύξηση του κόστους διακοπών, ακολουθεί ως σημαντικότερη ανησυχία όσων σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ο φόβος να «ξεμείνουν» σε άλλη χώρα εάν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό (13%) αλλά και οι δυσκολίες να τηρήσουν τις απαιτήσεις τεστ (9%).

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο