Βρετανία | Χάος στα αεροδρόμια - "Μαζική έξοδος" των Βρετανών για το Πάσχα με δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων

13-04-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Δεκάδες πτήσεις από τα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου ακυρώθηκαν σήμερα καθώς η κατάσταση που επικρατεί σε αυτά λόγω της μαζικής συρροής Βρετανών που επιθυμούν να ταξιδέψουν για το Πάσχα είναι δραματική.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 17 πτήσεις της British Airways από το αεροδρόμιο Χίθροου έχουν ακυρωθεί, σε προορισμούς όπως η Ρώμη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ. Η EasyJet ακύρωσε πτήσεις από το Γκάτουικ ενώ σχεδόν όλες οι αναχωρήσεις του πρωινού της Τετάρτης είχαν καθυστέρηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Johan Lundgren, απέδωσε την εξέλιξη αυτή στην απουσία προσωπικού από την εργασία λόγω κορωνοϊού και στα προβλήματα στην εκκαθάριση νέου πληρώματος για να ξεκινήσει να εργάζεται.

Το χάος αυτό έρχεται έπειτα από προειδοποίηση ειδικού στην εκπαίδευση προσωπικού στα αεροδρόμια ότι ζητήματα προσωπικού θα συνεχίσουν να προκαλούν προβλήματα στις αερομεταφορές των Βρετανών για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Aviation Recruitment Network Limited, Kully Sandhu, μιλώντας στο BBC Radio 4, θα πάρει τουλάχιστον ένα δωδεκάμηνο ώστε η βιομηχανία να προσαρμοστεί σε επίπεδο κάλυψης κενών θέσεων εργασίας.

Πάνω από 1.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από την έναρξη της περιόδου των πασχαλινών διακοπών και πολλοί Βρετανοί εξ όσων κατάφεραν να ταξιδέψουν συνάντησαν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια της χώρας τους.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων