Expedia: Έκρηξη του ενδιαφέροντος των Αμερικανών για διακοπές στη Σαντορίνη

06-04-22 | ΑΓΟΡΕΣ

«Φωτιά» έχουν πάρει οι διαδικτυακές αναζητήσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών που αφορούν αεροπορικά εισιτήρια σε προορισμούς διακοπών για το καλοκαίρι του 2022, με τη Σαντορίνη να αποτελεί έναν από τους πιο πολυπόθητους προορισμούς για τους οποίους εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με στοιχεία της Expedia, η Σαντορίνη παρουσιάζει αύξηση 20% στις αναζητήσεις πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου έναντι της πρώτης εβδομάδας του ίδιου μήνα και αφορούν την ταξιδιωτική περίοδο από 1η Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2022. Η Σαντορίνη είναι ανάμεσα στους 5 προορισμούς παραλίας που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση αναζητήσεων (Μπαλί +35%, Μαλδίβες +25%, Λος Άντζελες +20% και Bar Harbor +20%).

Οι αναζητήσεις των Αμερικανών κατά την ίδια περίοδο, που αφορούν διακοπές περιπέτειας στο εξωτερικό και παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση, επικεντρώνονται στη Σιγκαπούρη (+60%), στη Στοκχόλμη (+35%), στο Οντάριο (+35%), στο Βερολίνο (+30%) και στο Ντουμπάι (+20%).

Η Expedia αποκαλύπτει επίσης τις καλύτερες χρονικές περιόδους κατά τις οποίες οι Αμερικανοί μπορούν να ταξιδέψουν με πτήσεις με επιστροφή που το κόστος τους δεν ξεπερνά τα 350 δολάρια, βάσει του μέσου όρου τιμών αεροπορικών εισιτηρίων για οποία έγινε κράτηση έως τις 28 Μαρτίου του 2022 για ταξίδια από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2022.

-Ο Αύγουστος είναι ο φθηνότερος μήνας πτήσης, με τις μέσες τιμές εισιτηρίων (ATP) σχεδόν κατά 10% χαμηλότερες σε σύγκριση με τον Ιούλιο και κατά 5% χαμηλότερες από τον Ιούνιο.

-Η πιο «ακριβή» ημέρα για πτήσεις είναι η 1η Ιουλίου, η Παρασκευή πριν από τις διακοπές της 4ης Ιουλίου, όταν οι μέσες τιμές εισιτηρίων είναι κατά 25% υψηλότερες από τις μέσες τιμές των καλοκαιρινών μηνών.

-Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, οι υψηλότερες μέσες τιμές εισιτηρίων εντοπίζονται, σε γενικές γραμμές, τις Παρασκευές και οι χαμηλότερες την Τρίτη.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια