Τουρισμός: Το 93% των Ινδών θα δαπανήσουν περισσότερα στις διακοπές τους το 2022

06-04-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Το 93% των Ινδών σκοπεύουν να δαπανήσουν τα ίδια ή περισσότερα στα ταξίδια τους το 2022 σε σύγκριση με μια τυπική χρονιά προ πανδημίας. Το 96% δηλώνει ότι επιθυμεί να γευματίζει και να ψωνίζει σε τοπικές επιχειρήσεις προκειμένου να στηρίξει την τοπική οικονομία. Επιπλέον, οι Ινδοί ταξιδιώτες επιθυμούν να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα με περισσότερο νόημα.

Αυτά αποκαλύπτει η έκθεση της American Express Travel, με τίτλο «Global Travel Trends Report», η οποία βασίστηκε σε δεδομένα από 7 χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι η ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ινδία, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Ιαπωνία και το Ην. Βασίλειο.

Το κίνητρο του 48% των Ινδών για διακοπές είναι να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες, για το 46% να ξεκουραστούν και για το 45% να εξερευνήσουν νέους προορισμούς.

Σε γενικές γραμμές, οι Ινδοί θεωρούν ότι το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον σχεδιασμό διακοπών, με τους περισσότερους να αναφέρουν ότι τα ταξίδια θα είναι λιγότερο αγχωτικά από το 2021 και πολλούς να επιθυμούν να ανακτήσουν τον έλεγχο των διακοπών τους το 2022.

Οι Ινδοί, όπως και οι υπόλοιπες εθνικότητες που συμμετείχαν στην έρευνα, ταξιδεύουν με σκοπό να συναντήσουν ανθρώπους και προορισμούς που αγαπούν, να γιορτάσουν σημαντικές περιστάσεις, να πραγματοποιήσουν ταξίδια ζωής, να συμμετάσχουν σε δια ζώσης εκδηλώσεις και να βελτιώσουν την αυτοφροντίδα και την ευεξία τους.

Οι Ινδοί, περισσότερο από τις υπόλοιπες εθνικότητες, δήλωσαν ότι θα κάνουν κράτηση για τις διακοπές των ονείρων τους το 2022 (91%), κάτι που δεν θα έκαναν πριν την πανδημία, ενώ το 87% επιθυμεί να κάνει κράτηση για διακοπές με εμπειρίες ζωής μέσα στο 2022.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour