Τουρισμός | Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ισπανίας στη Μεσόγειο μέσα στην τρέχουσα κρίση

04-04-22 | ΑΓΟΡΕΣ

"Συγκρατημένα αισιόδοξος" για τις τουριστικές αφίξεις στην Ισπανία το 2022 δηλώνει ο επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ισπανίας, Turespana, σε συνέντευξή του στο Travel Weekly του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο γενικός διευθυντής του Turespaña, Miguel Sanz Castedo, υπογραμμίζει ότι η Ισπανία έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μεταξύ των μεσογειακών προορισμών λόγω του ότι παραδοσιακά θεωρείται ασφαλής προορισμός σε καιρούς αναταραχών ή οποιουδήποτε άλλου κινδύνου στη Μεσόγειο, ενώ λόγω των πιο κοντινών αποστάσεων με τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές τουρισμού θα είναι πιο φτηνή στα αεροπορικά ναύλα σε σχέση με τους άλλους μεσογειακούς προορισμούς.

Ο Miguel Sanz Castedo δηλώνει τη βεβαιότητα ότι η ασφάλεια που προσφέρει η Ισπανία θα λειτουργήσει θετικά στις τουριστικές αφίξεις και αυτή τη φορά της αναταραχής λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ το προβλεπόμενο αυξανόμενο κόστος των αεροπορικών καυσίμων μπορεί να ωθήσει τους Βρετανούς παραθεριστές για παράδειγμα, που κάνουν διακοπές μεγάλων αποστάσεων, να επιλέξουν αντ' αυτών, προορισμούς μικρών αποστάσεων όπως η Ισπανία.

Τα αεροπορικά εισιτήρια πιθανότατα θα αυξηθούν λόγω του αυξανόμενου κόστους των αεροπορικών καυσίμων, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεγαλύτερες πτήσεις θα είναι ακόμη πιο ακριβές, είπε. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο κοντά στην Ισπανία από άλλους προορισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και ως εκ τούτου, υπογράμμισε, η Ισπανία θα είναι φτηνότερη στις πτήσεις όχι μόνο έναντι των μεγάλων αποστάσεων αλλά και των μεσαίων αποστάσεων.

Ο επικεφαλής του Turespaña αναφέρει ακόμη ότι σίγουρα ο πληθωρισμός έχει αρνητικές επιπτώσεις στις δαπάνες των πολιτών, ωστόσο, εκτιμά ότι δεν θα επηρεαστούν τα ταξίδια λόγω του ότι ο κόσμος έχει οικονομίες που προέκυψαν από το διετές lockdown. Αυτές οι οικονομίες και η διάθεση για ταξίδια μετά την άρση των περιορισμών θα διατηρήσουν τον τουρισμό σε υγιές επίπεδο, είπε.

«Φυσικά θα προτιμούσαμε να μην έχουμε πληθωρισμό, να μην έχουμε πόλεμο και να μην έχουμε Covid», είπε, εκφράζοντας τη

Ο Miguel Sanz Castedo ανέφερε, τέλος, ότι η Ισπανία εστιάζει στις παραδοσιακές αγορές της, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά «παρακολουθεί και τις μακρινές αγορές, όπως της Λατινικής Αμερικής, των ΗΠΑ και της Ασίας.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες