Γερμανικός τουρισμός | Μόλις στο 16% των επιπέδων 2019 οι κρατήσεις καλοκαιρινών διακοπών για Ελλάδα

31-03-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Η Ισπανία είναι ο σημαντικότερος ταξιδιωτικός προορισμός των Γερμανών βάσει των κρατήσεων πακέτων διακοπών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τον Φεβρουάριο. Οι κρατήσεις για Ισπανία τον Φεβρουάριο είναι υψηλότερες από τις κρατήσεις αθροιστικά για Ελλάδα και Τουρκία, με την πρώτη να προσεγγίζει στα επίπεδα του 2019. Η Ελλάδα απέχει 16% από τα επίπεδα κρατήσεων του 2019 την αντίστοιχη περίοδο.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα της Travel Data & Analytics (TDA) στη γερμανική αγορά, η οποία αποκαλύπτει επίσης ότι η παραδοσιακά υψηλή περίοδος ταξιδιωτικών κρατήσεων του Ιανουαρίου, αυτή τη χρονιά μετακινήθηκε στον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την ανάλυση των κρατήσεων πακέτων διακοπών που πραγματοποιήθηκαν σε παραδοσιακά τουριστικά γραφεία και σε online τουριστικά πόρταλ των τουρ οπερέιτορ και των online τουριστικών γραφείων στη Γερμανική αγορά, το κύμα κρατήσεων διακοπών έφτασε στο υψηλότερο σημείο του στα μέσα του Φεβρουαρίου.

Το Φεβρουάριο του 2022, έγιναν κρατήσεις για διακοπές συνολικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 24% έναντι των αντίστοιχων επιπέδων του Ιανουαρίου και +13% έναντι του Φεβρουαρίου του 2019.

Λόγω του ισχυρού όγκου κρατήσεων, οι ισολογισμοί για την τρέχουσα χειμερινή και την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο βελτιώνονται σημαντικά: το έλλειμμα για τη χειμερινή περίοδο 2021/22 έχει μειωθεί κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στο -39%, και για τη θερινή περίοδο κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες στο -38%.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, ο όγκος κρατήσεων για διακοπές το Μάρτιο και την πασχαλινή περίοδο του Απριλίου, παρουσίασε απότομη αύξηση με το ένα τέταρτο των μηνιαίων εσόδων να αποδίδεται σε αυτούς τους ταξιδιωτικούς μήνες.

Οι επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές του 2022 κυριαρχούν για τους Γερμανούς καθώς αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του μηνιαίου τζίρου των τουριστικών επιχειρήσεων, και μάλιστα το 75% των τζίρου αφορά Μεσογειακούς προορισμούς.

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού