Ερντογάν: Ο Πούτιν δεν θα εμποδίσει τις διακοπές των Ρώσων στην Τουρκία – Άλμα 80% στις τιμές των πακέτων

28-03-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη του ρωσικού τουρισμού και, στο πλαίσιο αυτό, δεν θα θέσει εμπόδια στα ταξίδια των Ρώσων στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του ΝΑΤΟ, επικαλούμενος συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Σε μια εποχή όπως αυτή, το να μιλούμε για έκρηξη ή για τεράστια άνοδο του τουρισμού θα ήταν μια υπερβολική αντίδραση, υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Παρόλ’ αυτά, όπως είπε, το Τουρκικό υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε ενεργές διαπραγματεύσεις με πολλές χώρες για αυτό το ζήτημα.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο κ. Ερντογάν, η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο διακανονισμών στον τουρισμό σε εθνικά νομίσματα. Προτείναμε στη Ρωσία να διευθετήσει τους διακανονισμούς σε ρούβλια και τουρκικές λίρες. Η Ρωσία είναι επίσης υπέρ της διευθέτησης του ρουβλίου-λίρας, στρέφεται σε ένα τέτοιο σχέδιο και με άλλες χώρες, υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν.

Εκτίναξη στις τιμές των πακέτων για Τουρκία

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα του δικτύου τουριστικών γραφείων της Ρωσίας 1001 Tour, ενώ το μέσο κόστος ενός πακέτου διακοπών για 10 ημέρες και δύο άτομα στην Τουρκία, σε τριάστερο ξενοδοχείο, στα τέλη Φεβρουαρίου, ανερχόταν μόλις σε 616 ευρώ, σε αντίστοιχη έρευνα στις 16 Μαρτίου εντοπίστηκε ότι η μέση αντίστοιχη τιμή εκτοξεύθηκε στα 1.060 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 80% σε σύγκριση με τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι τιμές των πακέτων με διαμονή σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία της Τουρκίας παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση. Για διακοπές 2 ατόμων σε τετράστερο ξενοδοχείο, με αναχώρηση στις 19 Μαρτίου και λιγότερες διανυκτερεύσεις (7), οι τουρ οπερέιτορ αξιώνουν 1.500 ευρώ, ενώ η τιμή για πεντάστερο ανεβαίνει στα 1.540 ευρώ.

Ο βασικός λόγος της εκτίναξης των τιμών είναι η υποτίμηση του ρουβλίου έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων. Σημειώνεται ότι οι τουρ οπερέιτορ καταβάλλουν τις αμοιβές των ξενοδοχείων σε ευρώ (στην Τουρκία).

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»