Φόρουμ Δελφών στην Ουάσιγκτον | Τουρισμός: Οι Αμερικανοί αγαπούν την Ελλάδα, απαιτείται και το αντίστοιχο θετικό αφήγημα

16-03-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Η Ελλάδα προσφέρει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες για τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στην Ουάσιγκτον. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για ταχύτερες διαδικασίες αδειοδότησης εταιριών έχουν δημιουργήσει ένα φιλικό, άνετο επενδυτικό περιβάλλον που προσελκύει ξένους επενδυτές, είπε ο κ.Παπαθανάσης στη συζήτηση στην οποία μετείχαν ο κ. Αντώνης Αχιλλεούδης, Group managing director AXIA Ventures και η κα. Erika Olson, Deputy Assistant Secretary, Bureau of European and Eurasian Affairs στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μιλώντας για τον τουρισμό οι τρεις συνομιλητές είπαν:

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου για την Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο που συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας, κ. Endy Zemenides, ο κ. Παπαθανάσης είπε: «Κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, δεν υπήρχε ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Στην μετά Covid-19 εποχή, η οπτική της χώρας έχει αλλάξει», ενώ ανέφερε ότι ακολουθώντας αυστηρά την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η Ελλάδα έχει καταφέρει να γίνει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και αυτό φαίνεται από το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών  από τις ΗΠΑ, όπως η Pfizer και η Microsoft.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα στην μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση του επενδυτικού  ενδιαφέροντος, αλλά και στην επιστροφή εξειδικευμένων επιστημόνων στη χώρα μας που έφυγαν την περίοδο της κρίσης (reverse brain drain). Oι νομοθετικές ρυθμίσεις για ταχύτερες διαδικασίες αδειοδότησης εταιριών έχουν δημιουργήσει ένα φιλικό, άνετο επενδυτικό περιβάλλον που προσελκύει ξένους επενδυτές», ανέφερε. 

Ο κ. Αχιλλεούδης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας. «Η Ελλάδα προσφέρει πολλές ευκαιρίες που παλαιότερα δεν υπήρχαν. Η λιγότερη γραφειοκρατία και οι προσπάθειες για απλούστευση των διαδικασιών έχουν κάνει την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις», είπε.

Η κα. Olson μίλησε για τις αλλαγές που έχουν γίνει στην Ελλάδα και ειδικότερα μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. «Η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα που προσελκύει επενδύσεις από όλο τον κόσμο και τις ΗΠΑ. Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά έχει δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις αμερικανικές εταιρίες», δήλωσε.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο