Τουρισμός: Το 62% των Αμερικανών που σχεδιάζουν ταξίδια στην Ευρώπη ανησυχούν για την Ουκρανία

09-03-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Το 62% των Αμερικανών ταξιδιωτών ανησυχούν μήπως ο πόλεμος στην Ουκρανία επεκταθεί σε γειτονικές της χώρες, και αυτό αποτελεί για αυτούς παράγοντα που θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το διπλάσιο ποσοστό των Αμερικανών (31%) που αναφέρουν τον κορωνοϊό ως παράγοντα απειλής της υγείας και της ασφάλειά τους.

Όπως προκύπτει από την έκθεση MMGY Travel Intelligence η οποία διενεργήθηκε σε εκατοντάδες Αμερικανούς ταξιδιώτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, το 47% προτιμούν να περιμένουν για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ουκρανία πριν προχωρήσουν σε κράτηση για την Ευρώπη.

Το 50% δήλωσαν ότι ανησυχούν για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, τρένων, κρουαζιέρων καθώς και πιθανό κλείσιμο των συνόρων.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί τους, όπως προέκυψε από την έρευνα, είναι η Ιταλία, η Γαλλία, το Ην. Βασίλειο και η Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του COVID-19, η διάθεση για ταξίδια έγινε θετική πολύ πιο γρήγορα από ό,τι εκτιμήθηκε αρχικά από την έρευνα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της MMGY Global, Clayton Reid, δήλωσε: «Υπάρχει πιθανότητα αυτή η αντίδραση να επαναληφθεί με την τρέχουσα κατάσταση, με βάση αυτά τα αποτελέσματα. Τώρα είναι η ώρα για τους ταξιδιωτικούς παρόχους να αντιμετωπίσουν αυτή τη διστακτικότητα σχετικά με τα ευρωπαϊκά ταξίδια υπενθυμίζοντας στους καταναλωτές τις ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης και αλλαγής κράτησης», δήλωσε.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός