Έρευνα: Τα ταξίδια όνειρο ζωής για τους περισσότερους Γερμανούς

02-03-22 | ΑΓΟΡΕΣ

To 71% των Γερμανών συνεχίζουν να ονειρεύονται διακοπές έπειτα από σχεδόν μια διετία περιορισμών της κινητικότητας λόγω του κορωνοϊού.

Μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο, έξι στους 10 εγκατέλειψαν ορισμένα από τα όνειρά τους και αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει ότι τα σχέδιά του έχουν γίνει πιο συγκεκριμένα, ενώ το ένα τρίτο άλλαξε όνειρα.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα αντιπροσωπευτικής έρευνα που διενήργησε ο ιδιωτικός πάροχος διαδικτυακών λοταριών Lottoland.

Ωστόσο, οι Γερμανοί συνεχίζουν να επιθυμούν σε μεγάλο βαθμό να ταξιδέψουν. Το ένα τρίτο συμπεριλαμβάνει τα ταξίδια στα απόλυτά τους όνειρα. Κορυφαίο όνειρο είναι να... κερδίσουν σε λοταρία, με έναν στους 2 Γερμανούς να θεωρεί ότι δεν θα το πετύχει και μόλις 6% να πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί. Ακολουθούν στη δεύτερη θέση τα ονειρικά ταξίδια (32%), με το 23% να πιστεύει ότι μπορεί να τα πραγματοποιήσει. Τέλος, το 28% ονειρεύεται να ζει στο δικό του σπίτι, με το 12% να πιστεύει ότι αυτό κάποια ημέρα θα συμβεί.

Το 24% των Γερμανών έχει ήδη εκπληρώσει το ονειρικό ταξίδι, κάτι που αποτελεί το όνειρο το οποίο γίνεται συχνότητα πραγματικότητα για αυτούς. Στις νεαρές ηλικίες, το όνειρο για ένα ταξίδι βρίσκεται στην πρώτη θέση, με το 40% των ηλικιών 18-29 να επιθυμεί να ταξιδέψει περισσότερο από τίποτε άλλο και το 36% εξ αυτών να πιστεύουν ότι το όνειρο αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Η άνθιση του τροχόσπιτου στις διακοπές

Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών προτιμά να ταξιδέψει με camper van, το οποίο είναι το πιο προτιμώμενο όχημα μεταφοράς στον προορισμό, με το γρήγορο αυτοκίνητο να ακολουθεί με ποσοστό προτιμήσεων 23%. Έπονται τα οχήμα off-road και τα e-bikes με ποσοστό προτιμήσεων από 16% για καθένα.

Απομονωμένο νησί με ονειρική παραλία

Το 18% των Γερμανών ονειρεύονται ταξίδι με τροχόσπιτο, όμως το πιο διαδεδομένο τους όνειρο είναι ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο (37%) και ακολουθούν ταξίδια στην ονειρική τους πόλη (24%) και οι διακοπές σε απομονωμένο νησί (23%). Κατά μέσο όρο, οι νεαρής ηλικίας Γερμανοί κάτω των 40 ετών, ονειρεύονται εντονότερα τα ταξίδια. Οι ηλικίες αυτές, και συγκεκριμένα το 35% των ηλικιών κάτω των 30 ετών και το 30% των ηλικιών 30-39, έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε μοναχνικά νησιά με ονειρικές παραλίες.

Οι μακρινοί προορισμοί κερδίζουν έδαφος

Οι Γερμανοί δεν συμφωνούν μεταξύ τους για μια κοινή ονειρική χώρα ή προορισμό, όμως αγαπούν τα μακρινά ταξίδια. Οι Μαλδίβες αναφέρθηκαν πιο συχνά από κάθε άλλο προορισμό, με το 9% να τις αναφέρει ως ονειρικό προορισμό τους. Το 6% ανέφερε τη Ν. Ζηλανδία και το 5% την Αυστραλία. Εκτός από την Ισλανδία στην 9η θέση, δεν υπάρχει ευρωπαϊκός προορισμός στους 10 δημοφιλέστερους ονειρικούς προορισμούς που ανέφεραν.

Τα όνειρα για ταξίδια είναι ιδιαίτερα ισχυρά και διαδεδομένα στη Σαξονία (40%) και ακολουθούν το Βερολίνο (36%) και η Βάδη-Βυρτεμβέργη (35%). Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και στο Σάαρλαντ, από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει το όνειρό τους να ταξιδέψουν είναι πάνω από το μέσο όρο. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με ποσοστό 27%, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει ήδη εκπληρώσει το όνειρό του. Στο Βραδεμβούργο και στη Θουριγγία, από την άλλη πλευρά, μόνο λίγοι μπόρεσαν να το πραγματοποιήσουν (15% σε κάθε περίπτωση).

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»