Τουρισμός | TUI Russia: Πρόγραμμα για 110.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα- Με ποια ελληνικά ξενοδοχεία συνεργάζεται

24-02-22 | ΑΓΟΡΕΣ

H TUI Russia σκοπεύει να στείλει περίπου 110 χιλιάδες τουρίστες στα ελληνικά θέρετρα το 2022, όπως ανέφερε ο Vadim Matskevich, επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος της TUI Russia, σε εκδήλωση που οργανώθηκε μαζί με την Grecotel για ενημέρωση των ταξιδιωτικών πρακτόρων - συνεργατών του στη Ρωσία.

Η είδηση δημοσιεύεται σήμερα 24 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα των Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, ανήμερα δηλαδή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο τουρ οπερέιτορ, όπως αναφέρεται, συνήψε απευθείας σύμβαση με την Grecotel, ενώ έχει διευρύνει τα ελληνικά ξενοδοχεία και καταλύματα, που έχει στο πρόγραμμά του, περιλαμβάνοντας από διαμερίσματα έως ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνήψε συμβάσεις με μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Εκτός από την Grecotel, συνεργάζεται με την Aldemar, τη Sani και άλλες αλυσίδες. Έχει επίσης αποκλειστικά ξενοδοχεία, όπως τα Serita Beach Hotel 5 *, Roda Beach Resort & Spa 5 *, καθώς και ξενοδοχεία που προηγουμένως διαχειριζόταν ο τουριστικός πράκτορας Μουζενίδης. Ανάμεσά τους είναι τα:: Aristoteles Holiday Resort & SPA 4 * και Bellagio Hotel 3 αστέρων.

Τρεις προορισμοί έχουν προτεραιότητα στο ελληνικό πρόγραμμα: η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Χαλκιδική.

Το πρόγραμμα πτήσεων της TUI Russia στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη για να ολοκληρωθεί. Όπως έγινε γνωστό, ο τουρ οπερέιτορ σχεδιάζει να μεταφέρει τουρίστες σε Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκιδική από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καζάν και το Rostov-on-Don με πτήσεις πολλών αερομεταφορέων. Η έναρξη των προγραμμάτων έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου.

Η TUI Russia σκοπεύει να πάρει μέρος του μεριδίου του Μουζενίδης

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Mouzenidis Travel κατείχε μερίδιο 40% στην ελληνική αγορά, στέλνοντας περίπου 200 χιλιάδες οργανωμένους τουρίστες στην Ελλάδα ετησίως.

 Όπως δήλωσε ο Vadim Matskevich. η TUI Russia σκοπεύει να κερδίσει ένα μέρος από το μερίδιο του Μουζενίδη και να αυξήσει σημαντικά τη θέση της στην αγορά ως προς την Ελλάδα.

Σχεδιάζουμε, είπε, να στείλουμε περίπου 110 χιλιάδες τουρίστες στα ελληνικά θέρετρα - Κρήτη, Χαλκιδική και Κέρκυρα το 2022. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, από ένα 35% αυτού του αριθμού θα πάει στην Κρήτη και τη Χαλκιδική και το 30% στην Κέρκυρα.

Το 2019, ο αριθμός των τουριστών που στάλθηκαν από την TUI Russia στην Ελλάδα ήταν 25.000. 

Στο παρελθόν δεν είχαμε επικεντρωθεί στην Ελλάδα, είπε  ο Vadim Matskevich. Τώρα ασχολούμαστε ενεργά με το ελληνικό πρόγραμμα και επενδύουμε σε αυτό. Και πιστεύουμε ότι έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ελλάδα. Συνάπτουμε απευθείας συμβόλαια με κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων, επεκτείνουμε τα προγράμματα πτήσεων, ανοίγουμε γραφείο υποδοχής στη Χαλκιδική, τόνισε,

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα, η TUI Russia ελπίζει ότι αυτό θα συμβεί και ότι οι τιμές των εισιτηρίων δεν θα είναι ακριβές. Ο ανταγωνισμός θα διατηρήσει τις τιμές σε αποδεκτά επίπεδα. Τώρα ένα πακέτο διακοπών στην Ελλάδα για δύο με αναχώρηση τον Ιούνιο μπορεί να αγοραστεί για 95 χιλιάδες ρούβλια.

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι τιμές τείνουν να προσαρμόζονται με βάση τη ζήτηση. Αλλά δεν θα υπάρξει αξιοσημείωτη αύξηση. Όσον αφορά την καταναλωτική συμπεριφορά των Ρώσων, φέτος η ζήτηση για το μεσαίο τμήμα τιμών θα επιστρέψει, πέρυσι ουσιαστικά εξαφανίστηκε. Το υψηλό κόστος μεταφοράς δεν επέτρεψε στους τουρίστες με μεσαία εισοδήματα να πετάξουν στην Ελλάδα», είπε ο Vadim Matskevich.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος η Ελλάδα έχει και πάλι την ευκαιρία, όπως και σε περιόδους προ Covid, να καταλάβει ηγετική θέση στις καλοκαιρινές προτιμήσεις των Ρώσων.

«Πέρυσι, οι tour operators δεν ήταν έτοιμοι για τη σεζόν, δεν υπήρχαν ξεκάθαρα σχέδια, δεν υπήρχαν ουσιαστικά συμβόλαια για ξενοδοχεία. Φέτος θα είναι πολύ καλύτερα. Έχουμε μεγάλες ελπίδες για την Ελλάδα και πιστεύουμε στην επιτυχία», κατέληξε ο κ. Matskevich.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ