Τουρισμός | Τουρκία και Αίγυπτος προσελκύουν τους Ρώσους τον Μάιο

18-02-22 | ΑΓΟΡΕΣ

Η Τουρκία και η Αίγυπτος στο εξωτερικό και το Κρασνοντάρ και η Κριμαία στο εσωτερικό θα είναι οι κύριοι προορισμοί των Ρώσων για διακοπές τον Μάιο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία κρατήσεων. Αυτό ανέφερε η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Ρώσων Τουρ Οπερέιτορ (ATOR) Μάγια Λομίντζε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες.

 Η κυρία Μάγια Λομίντζε τόνισε ότι η καλύτερη εποχή για τις θερινές κρατήσεις είναι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, καθώς οι τουρίστες μπορούν να βρουν σημαντικές εκπτώσεις. Μετά το τέλος των προσφορών, είπε, οι τιμές των πακέτων για ορισμένες χώρες θα αυξηθούν κατά 30% εως 50% από τις τρέχουσες.

Σημαντική αύξηση των τιμών αναμένεται στην Τουρκία, λόγω του υψηλού πληθωρισμού στη χώρα, που ανεβάζει σχεδόν καθημερινά τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Για όσους φοβούνται τους κινδύνους όταν κάνουν πρόωρη κράτηση σημείωσε ότι οι τουριστικοί πράκτορες παρέχουν τη δυνατότητα στον πελάτη να πληρώσει το 20-30% του κόστους του πακέτου και να  καταβάλει το υπόλοιπο περίπου δύο εβδομάδες πριν από την αναχώρηση.

Σύμφωνα με την ATOR, οι τιμές στην Τουρκία μπορεί να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες, όπως είναι το αυξανόμενο κόστος των ξενοδοχείων και η υψηλή ζήτηση που έχει η Τουρκία από τη γερμανική και τη βρετανική αγορά.

Η Ένωση των Ρώσων τουρ οπερέιτορ εκτιμά ότι θα ανοίξουν και άλλοι προορισμοί την Άνοιξη, όπως είναι η Κύπρος όπου ξεκινούν οι πτήσεις τσάρτερ, η Αίγυπτος, που έχει χαμηλές τιμές και η Τυνησία, που θα "τραβήξουν" Ρώσους τουρίστες από την Τουρκία. Υπάρχουν βεβαίως προσδοκίες να ανοίξουν και προορισμοί που προσελκύουν μαζικά Ρώσους όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία και Ελλάδα εάν επιτραπούν οι πτήσεις τσάρτερ.

Αυτό θα αλλάξει την κατάσταση στην αγορά και θα επηρεάσει επίσης τις τιμές κατά τη θερινή περίοδο στην Τουρκία. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει ακριβώς πότε θα ανοίξουν δημοφιλείς ευρωπαϊκές χώρες για τουρίστες από τη Ρωσία, είπε η κυρία Μάγια Λομίντζε. Κάθε μέρα όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη αποσύρουν τους περιορισμούς για την πανδημία, που επηρεάζουν τα ταξίδια, πρόσθεσε, αναφέροντας την περίπτωση της Νορβηγίας, που ήρε όλους τα περιοριστικά μέτρα. Αυτή είναι μια πολύ ενθαρρυντική τάση, υπογράμμισε.

διαβάστε ακόμα

Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN