Τα τεστ για τους εφήβους μειώνουν τη ζήτηση των Βρετανών για διακοπές Χριστουγέννων

09-12-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Πάνω από τους μισούς (53%) γονείς στη Βρετανία με παιδιά στην εφηβεία δηλώνουν ότι το κόστος των τεστ κορωνοϊού για τα παιδιά τους, τους οδηγεί να αποφύγουν τις κρατήσεις διακοπών τελευταίας στιγμής, όπως προκύπτει από έρευνα του παρόχου ασφαλίσεων Battleface.

Όλοι οι ταξιδιώτες ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ ή πλευρικής ροής πριν ταξιδέψουν στην Αγγλία από το εξωτερικό καθώς και ένα μοριακό τεστ τη δεύτερη ημέρα - ή μια ημέρα – της άφιξης.

Πολλές άλλες χώρες απαιτούν επίσης από τους ταξιδιώτες να παρέχουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ κορωνοϊού εντός 48 ωρών από την άφιξη, ή στην περίπτωση της Γαλλίας 24 ώρες πριν την άφιξη για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Επιπλέον, τα self τεστ δεν γίνονται αποδεκτά.

Ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία θεωρούν ως πλήρη εμβολιασμό, εκείνον που έχει πραγματοποιηθεί με δύο δόσεις ή μία δόση – για τα μονοδοσικά εμβόλια – τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζει η Battleface, σχεδόν οι μισοί ενήλικες στο Ην. Βασίλειο με παιδιά στην εφηβεία (47%) δεν είναι ενήμεροι σχετικά με τις απαιτήσεις για τα παιδιά τους εάν αυτά ταξιδεύουν με πλήρως εμβολιασμένους γονείς/ κηδεμόνες.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της Battleface, Katie Crowe, χαρακτήρισε το κόστος και την περιπλοκότητα των τεστ που αφορά τους εφήβους για διακοπές αυτή την εορταστική περίοδο, πονοκέφαλο. Οι γονείς, είπε, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το κόστος και την προμήθεια των τεστ πριν την αναχώρηση, κατά τη παραμονή στο εξωτερικό και κατά την επιστροφή στο Ην. Βασίλειο.

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη