ΑΒΤΑ: Ένας στους 5 Βρετανούς επιθυμεί διακοπές στις ΗΠΑ το 2022

08-11-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Ένας στους πέντε Βρετανούς (18%) που προγραμματίζουν διακοπές στο εξωτερικό το 2022, ευελπιστούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν τον δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό τους.

Αυτό δείχνει η πιο πρόσφατη έρευνα τάσεων που διενήργησε τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου του 2021 η Nursery Research and Planning για λογαριασμό της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ, σε δείγμα 2.000 καταναλωτών στο Ην. Βασίλειο.

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες είναι πλέον σε θέση να απολαύσουν και πάλι τις πολυπόθητες διακοπές τους στις ΗΠΑ και το άνοιγμα των ταξιδιών στη χώρα είναι μια πολύ ευχάριση εξέλιξη, σχολίασε ο επικεφαλής της ABTA, Mark Tanzer.

Τα στοιχεία προ πανδημίας δείχνουν ότι 4,8 εκατ. Βρετανοί ταξιδιώτες επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ το 2019, με ενδιαφέρον για τις πόλεις, τα εθνκά πάρκα και τους χώρους διασκέδασης, με τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα να είναι στους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης ένας προορισμός που προσελκύει ανθρώπους για λόγους εκπαίδευσης, επισκέψεων σε φίλους και συγγενείς αλλά και επαγγελματικούς λόγους. Η επανασύνδεση των ΗΠΑ και του Ην. Βασιλείου αποτελεί σημαντικό βήμα στην ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των ζωτικής σημασίας εμπορικών συνδέσεων που είναι τόσο απαραίτητες στη φιλοδοξία της κυβέρνησης για την Παγκόσμια Βρετανία, υπογράμμισε ο κ. Tanzer.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»