ΗΠΑ/ Τουρισμός: «Όχι» στα ταξίδια σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες, λίγο πριν το άνοιγμα για τους Ευρωπαίους

03-11-21 | ΑΓΟΡΕΣ

Λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ για ταξιδιώτες από 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν, οι Αμερικανικές αρχές ανανέωσαν την ταξιδιωτική σύσταση συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς ταξιδιώτες να αποφύγουν τα ταξίδια σε 14 χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη Σένγκεν, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική σύσταση, η οποία ανανεώνεται κάθε εβδομάδα βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης κάθε χώρας, οι ακόλουθες χώρες βρίσκονται προς το παρόν στο επίπεδο τέσσερα «Μην ταξιδέψετε»: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ελβετία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει το τελευταίο διάστημα κατά των ταξιδιών σε όλες τις παραπάνω χώρες με εξαίρεση το Βέλγιο ακι τη Σλοβακία. Η ταξιδιωτική σύσταση για τις δύο παραπάνω χώρες εκδόθηκε στις 2 Νοεμβρίου, έπειτα από αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δείχνουν ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο, η Σλοβακία καταγράφει 2.287 νέα κρούσματα κορωνοϊού και το Βέλγιο ενώ δεν έχει ανακοινώσει νέα κρούσματα κατά την περίοδο αυτή, από τις αρχές της πανδημίας έχει καταγράψει 1,36 εκατ. κρούσματα.

Η κατηγορία τέσσερα είναι η αυστηρότερη, που σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ, ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν ανακάμψει από τον ιό ή δεν έχουν εμβολιαστεί, που ταξιδεύουν σε αυτές τις περιοχές έχουν υψηλότερο κίνδυνο νόσησης με κορωνοϊό.

Για το λόγο αυτό, οι υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ συμβουλεύουν ότι οποιοσδήποτε πρέπει να ταξιδέψει σε αυτές, θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος με κάποιο από τα αναγνωρισμένα από τις ΗΠΑ εμβόλια, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο να αναπτύξει συμπτώματα ή να νοσήσει.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ παρουσίασαν λεπτομέρειες σε σχέση με τις αφίξεις από την ΕΕ και μερικές ακόμη χώρες, δίνοντας έμφαση ότι από τις 8 Νοεμβρίοθ οι ταξιδιώτες με προορισμό τις ΗΠΑ θα απαιτείται να παρουσιάζουν απόδειξη εμβολιασμού πριν την επιβίβασή τους.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων